O echipă de studenți de la USV s-a clasat pe locul II la competiţia internaţională „Virtual Fantasy”, din Franţa


Intră acum și în grupul de

O echipă de studenți ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava s-a clasat pe locul al II-lea și a primit un premiu special al juriului la competiția internațională de tehnologii ale realității virtuale și augmentate „Virtual Fantasy”, categoria Limited Time. Concursul s-a desfășurat în perioada 6-10 aprilie, în localitatea franceză Laval.

studenti usv laval (1)

 

Potrivit reprezentanților USV, pe parcursul competiției, care s-a întins pe 30 de ore, studenții Constantin SANDU, Sergiu GRIGORIEV și Deryck Lucian TOMIUC, înscriși la studii de licență și de masterat în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, au reușit să-și demonstreze capacitățile tehnice, de lucru în echipă și de rezistență la efort intelectual susținut, având ca rezultat implementarea unei aplicații interactive 3D de tip muzeu virtual, care poate fi explorat folosind echipamente de urmărire a privirii utilizatorului și tehnici de recunoaștere a semnalelor electrice la nivelul scoarței cerebrale.

„Soluția implementată de echipa USV a primit un premiu special din partea juriului, care a apreciat conceptul nou propus de către studenți, precum și profesionalismul prezentării acestora, echipa clasându-se pe locul doi în ierarhia celor 15 echipe participante”, au informat reprezentanții USV.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a aflat la prima participare la această competiție, echipa fiind mai mică numeric în raport cu celelalte universități participante, care au avut între 4 și 7 studenți în echipă.

Studenții au rămas încântați de experiența oferită de această participare și de aprecierea cu care le-a fost recompensat efortul depus.

„La premiere am fost foarte surprinși să ne vedem numele echipei pe marele ecran și să auzim aplauzele sălii teatrului în care ne aflam. Senzația este una unică, chiar magică aș putea spune. Parcă pluteam în acele momente. Tot concursul s-a terminat cu un mic dineu la care am avut ocazia să cunosc persoane minunate din același domeniu. Îmi doresc să repet experiența cât se poate de repede”, a declarat Deryck TOMIUC.

studenti usv laval (2)

Sursa citată a precizat faptul că studenții au fost selectați ca urmare a rezultatelor obținute în cadrul competiției 25h@USV, în cadrul căreia participanții au avut la dispoziție 25 de ore pentru a-și demonstra abilitățile tehnice și de creativitate în lucrul cu noile tehnologii.

„Reușita deosebită a echipei Universității din Suceava este confirmată de faptul că „Laval Virtual” este unul dintre evenimentele majore pe plan internațional în ceea ce privește realitatea virtuală și augmentată (aflat la a 17-a ediție, în 2015), adunând în fiecare an cercetători și companii de prestigiu din aceste domenii. Pe perioada deplasării la Laval, Asociația Laval – Suceava (asociația corespondentă la Suceava este reprezentată prin prof. univ. dr. ing. Romeo IONESCU) a asigurat cazarea echipei într-o perioadă de maximă aglomerare pentru oraș, generată chiar de atracția exercitată de evenimentul expozițional „Laval Virtual” (aproximativ 150 de companii din întreaga lume au expus tehnologii de realitate virtuală și augmentată)”, se mai arată în sursa citată.

Cadrele didactice coordonatoare, prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR, cel care a fost alături de studenți în deplasare, precum și șeful de lucrări dr. ing. Remus PRODAN și conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel VATAVU, consideră această participare a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava la competiția Laval Virtual 2015 drept una importantă pentru validarea într-un context internațional competitiv a cunoștințelor și competențelor tehnice, hardware și software, ce pot fi dobândite de studenți în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor de la Suceava.

 


Intră acum și în grupul de