Suceveni implicaţi într-un furt de sute de biciclete în valoare de 600.000 de euro din provincia belgiană cu care Suceava abia s-a înfrăţit


Intră acum și în grupul de

O reţea de hoţi de biciclete a fost destructurată de DIICOT Arad după 11 percheziţii efectuate, vineri, pe raza judeţelor Arad, Alba, Botoşani şi Suceava.

Procurorii DIICOT susţin că există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii martie 2015,  şase suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat alte cinci persoane.

bicicleta furt (3)

Astfel,  în noaptea de 28/29.03.2015, suspecţii, prin efracţie şi escaladare au pătruns mascaţi în incinta unui depozit situat în localitatea Aubange din provincia belgiană Luxemburg,  de unde au sustras un număr de 371 biciclete, în valoare totală de 620.316,97 euro.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare  au fost recuperate un număr de 235 biciclete şi alte bunuri provenite din activităţi infracţionale.

 

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Arad au fost aduse, în vederea audierii,  un număr de opt persoane.

bicicleta furt (5)

Acţiunea a fost efectuată în colaborare cu autorităţile judiciare belgiene, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

De menţionat este că judeţul Suceava s-a înfrăţit săptămâna trecută cu provincia Luxemburg din Belgia, depozitul de unde au fost furate bicicletele fiind pe raza uneia dintre localităţile importante ale acestei provincii.

 


Intră acum și în grupul de