VIDEO FOTO Focuri de armă la frontiera româno-ucraineană pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări


Intră acum și în grupul de

Nouă focuri de avertisment au fost trase de poliţiştii de frontieră suceveni la graniţa româno-ucraineană pentru prinderea unui grup de contrabandişti de ţigări, fiind prins doar un singur suspect, ceilalţi reuşind să fugă pe teritoriul ucrainean.

Poliţia de Frontieră a anunţat că poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au observat, vineri dimineaţa la ora 5, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Ulma, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării.

Contrabanda tigari (1)

Poliţiştii au somat prin voce suspecţii să se oprească şi au încercat interceptarea lor, dar aceştia nu s-au conformat.

În aceste condiţii, poliţiştii de frontieră a tras nouă focuri de avertisment, iar contrabandişti a abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat şi împădurit, au fugit spre teritoriul Ucrainei, fiind prins doar unul singur, Vasile T, de 53 de ani, din judeţul Suceava.

În zonă au fost găsite ţigări de contrabandă în valoare de 135.000 de lei care au fost confiscate.

Poliţiştii de frontieră suceveni au anunţat şi autorităţile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Vasile T. este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Contrabanda tigari (4)

Lucrători din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit tot vineri, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, două colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Baxurile au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat o cantitate de 2.059 pachete ţigări, în valoare de peste 20.000 de lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Rădăuţi au descoperit, în apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren şi mai multe colete voluminoase.

Acestea au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, s-a constatat că este vorba de 850 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 9.300 lei.

Totodată, autoturismul de teren, marca Mitsubishi Pajero, în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Contrabanda tigari (2)

 

 


Intră acum și în grupul de