Post permanent pe linie de observare a incendiilor în Bazarul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, vrea ca în Bazarul din Lunca Sucevei să funcționeze un post permanent pe linie de observare a incendiilor și să se realizeze spații pentru accesul echipelor de salvare.

lungu in bazar

Edilul Sucevei a declarat marți dimineața că este de acord cu măsurile stabilite în ședința de luni de la Prefectura Suceava privind creșterea securității la incendiu în Bazarul Suceava și că vor fi impuse restricții.

Lungu a precizat că Bazarul reprezintă o problemă foarte delicată pentru municipalitate, fiind o zonă de protecție socială.

„Este o problemă foarte delicată în Bazar. Am înțeles-o până la un punct, acolo este o zonă de protecție socială. Sunt oameni care nu au servicii, își câștigă pâinea acolo. I-am tolerat cât am putut”, a spus Ion Lungu.

Cu toate că fumatul este interzis în Bazar, măsura nu este respectată, de aceea edilul orașului vrea ca în complexul comercial să fie permanent un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Din păcate, sunt și oameni inconștienți. Vom găsi soluții în așa fel încât vom avea probabil un reprezentant permanent al ISU acolo, în baza Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență din Primărie. Împreună cu cei de la ISU ne vom conforma”, a mai declarat primarul orașului.

Lungu a precizat faptul că în acest an au fost alocate două miliarde de lei vechi pentru investiții în Bazar pe problemele de asigurare la incendiu și la detectarea începutului de incendii.

„Sunt de acord să impunem aceste măsuri, să le respectăm. Vom fi mai exigenți și vom avea probabil acest post permanent pe linie de observare a incendiilor din Serviciul de Voluntariat pentru Situații de Urgență”, a concluzionat primarul Sucevei, Ion Lungu.

 


Intră acum și în grupul de