Rosal solicită daune de peste 17 milioane de lei Consiliului Local Suceava


Intră acum și în grupul de

rosal suceava (1)

Fosta societate care s-a ocupat de salubrizarea municipiului Suceava, Rosal Grup, cere daune de peste 17 milioane de lei Consiliului Local Suceava printr-o adresă trimisă marți Primăriei.

Ca urmare a ședinței „de îndată” a Consiliului Local de luni, 20 aprilie, Rosal Grup a trimis o adresă în atenția primarului Ion Lungu, dar și a consilierilor locali.

În acest fel, Rosal a transmis faptul că Primăria are o singură posibilitate legală pentru asigurarea continuității serviciului de salubrizare menajeră, respectiv cea a încheierii unui act adițional în vederea prelungirii duratei Contractului de delegare.

În cazul în care contractul de delegare nu va fi prelungit cu subscrisa, solicităm instanței de judecată obligarea dvs. în solidar la plata către subscrisa de daune interese calculate prin înmulțirea valorii lunare facturate (359.441 ron) cu numărul de luni pentru care nu a fost prelungit contractul (valoarea totală a sumelor solicitate fiind de 17.253.168 lei, pentru 4 ani). În acest sens, menționăm că pe rolul Tribunalului Suceava este înregistrat dosarul având nr.1745/86/2015”, se arată în adresa trimisă de Rosal.

Totodată, în adresa formulată în șase puncte, se mai arată că municipiul Suceava nu s-a confruntat cu o situație de forță majoră, așa cum a susținut edilul orașului.

„Pentru ca un eveniment să poată fi considerat o forță majoră, acesta trebuie să fie imprevizibil și absolut inevitabil”, se mai aduce la cunoștință deliberativului local.

Mai mult, Rosal Grup atrage atenția și asupra faptului că „este ilogică și inexplicabilă insistența autorității publice locale de a se perfecta ilegal noi contracte de salubrizare menajeră care presupun costuri mult mai mari decât prelungirea contractului de delegare deja existent (există o diferență de aprox. 100.000 ron lunar), în condițiile în care interesul public este protejat prin prestarea serviciului de salubrizare menajeră de către subscrisa”, se mai precizează în documentul trimis de Rosal Primăriei Suceava.

Cu toate acestea, în urma ședinței „de îndată” de marți, 21 aprilie, cei 17 consilieri locali suceveni au votat pentru încheierea unui contract de salubrizare menajeră pe o perioadă determinată cu firmele Diasil și Florconstruct.

Trebuie să menționăm faptul că sâmbătă, 18 aprilie, la ora 24.00, contractul cu Rosal a expirat, iar licitația pentru desemnarea temporară a unui operator de salubrizare a fost câștigată de asocierea dintre firmele Diasil și Florconstruct. După această procedură, licitația a fost contestată de Rosal la CNSC, decizia urmând să fie dată la data de 2 iunie.

 


Intră acum și în grupul de