Lungu: Până pe 30 iunie sper să plătim încă 22 miliarde pentru SMID şi să finalizam investiţia


Intră acum și în grupul de

ion lungu 10

Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„E peste posibilitatea mea de intelegere strategia celor de la ROSAL. Legea nu o mai permite. Nu am santajat pe nimeni.

Cei de la Rosal cauta tertipuri juridice si nu vor sa castige meciul. Noi am trimis o adresa ca sa predea serviciul de salubritate menajera. Am inteles ca ea a fost demarata. Nu suntem absurzi. In doua-trei zile vor preda platformele. Asteptam decizia CNSC cu incredere pentru ca am respectat legea in totalitate.

Cei de la Rosal au incercat o diversiune cu tarifele spunand ca sunt mai mari cele actuale. S-a dovedit ca nu este asa. Nu imi permit sa facem gainarii.

O tema grea pe care o mai avem e termoficarea. Ultimul cuvant il vor avea consilierii locali. Lucram la licentierea temporara si e bine sa fim acolo la licitatie. Actionarii sunt consilierii, dar eu voi face ca societatea sa poata participa la licitatie. Vom vedea ce se intampla pe 28 aprilie in instanta cu TERMICA.

Lucrul cel mai important discutat cu dl Nechifor a fost data cand va fi functionala groapa de gunoi de la Moara. El ne-a spus ca lucrarile sunt terminate la statia de levigat si ramane problema operatorului. Am aprobat doua persoane sa formeze un compartiment de achizitii publice si sa scoata la licitatie operarea.

Pana pe 30 iunie sper sa platim inca 22 miliarde pentru SMID si sa finalizam investitia. Sper ca pana la finele anului sa operam cumva in groapa asta.

Am avut un inceput de incendiu in BAZAR. Am spus sa treaca Pastele si am avut deja discutii cu dl Harsovschi ca sa punem in aplicare ce am stabiliit ca sa nu mai avem probleme acolo. Desi sunt indicatoare acolo cu fumatul va trebui sa fim exigenti. Daca se intampla ceva, e o responsabilitate imensa.”


Intră acum și în grupul de