Daniel Sofronie şi Vasilică Şuleap, din reţeaua lui Nymyzhan, arestaţi preventiv de Tribunalul Suceava


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a dispus, miercuri, arestarea preventivă a lui Daniel Sofronie şi Vasilică Şuleap, care făceau parte din reţeaua de contrabandă controlată de cetăţeanul româno-ucrainean Vitaliy Ivan Nymyzhan, primul fiind cel care conducea antemergătorul maşinii în care se aflau produse de contrabandă trecute prin Vama Siret în urma mituirii unui vameş care a denunţat infracţiunea.

Nymyzhan este dat în urmărire penală şi în consemn la frontieră, iar procurorii DNA intenţionează să ceară arestarea în lipsă.

DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Suceava au efectuat, în cursul zilei de marţi, 15 percheziţii pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, într-un dosar ce vizează o grupare specializată în contrabandă cu ţigări, coordonată de un bărbat cu dublă cetăţenie, ucraineană şi română.

 

Astfel, la sediul DNA – ST Suceava au fost conduşi pentru audieri, Daniel Sofronie şi Vasilică Şuleap, ei fiind parte a grupului infracţional organizat condus de Vitaliy Ivan Nymyzhan şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru complicitate la contrabandă şi constituire de grup infracţional organizat.

 

În cazul lui Vitaliy Ivan Nymyzhan s-a dispus darea în urmărire penală şi în consemn la frontieră întrucât acesta se sustrage de la urmărirea penală.

 

Citeşte mai mult despre acest caz cercetat de DNA Suceava.


Intră acum și în grupul de