Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO până în 3 mai


Intră acum și în grupul de

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni o vreme normală pentru această perioadă, caracterizată prin episoade de încălzire spre sfârșitul weekendului următor, dar și prin intervale cu precipitații sub formă de ploaie aproape în toate regiunile, relevă estimările Administrației Naționale de Meteorologie, valabile pentru perioada 20 aprilie – 3 mai.

În Moldova, până la jumătatea primei săptămâni, regimul termic va fi cu mult sub cel normal. Astfel, media regională a maximelor termice se va situa între 10 și 12 grade, iar în cursul nopților valorile termice se vor apropia, în medie, de pragul de îngheț, favorizând local formarea brumei. Prin procesul de încălzire ce va dura până în jurul datei de 26 aprilie, media temperaturilor maxime va atinge 20-21 de grade, iar cea a minimelor de 7-8 grade.
suceava
A doua săptămână va avea un regim termic apropiat de cel normal pentru sfârșitul de aprilie și începutul de mai, caracterizat prin temperaturi ce se vor situa, în medie, la valorile maxime, între 19 și 21 de grade și la cele minime, între 7 și 9 grade. Local vor fi precipitații slabe, predominant ploi, pe 20 aprilie, iar în celelalte zile, cu excepția intervalului 27-29 aprilie când va ploua slab, probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă.
La munte, în primele 3-4 zile, temperatura aerului va caracteriza o vreme rece, de la un grade la 5 grade, în medie, la valorile diurne, și de la—6 la—4 grade, la mediile nocturne. După data de 23 aprilie regimul termic se va normaliza treptat, astfel încât pe parcursul celei de-a doua săptămâni se vor atinge medii de 10-12 grade, ziua, și 1-3 grade, noaptea. În intervalul 20-22 aprilie vor fi precipitații, în general, slabe, mai ales lapoviță și ninsoare, iar între 24 aprilie și 3 mai vor predomina ploile, posibil zilnic, dar cu o probabilitate mai mare de apariție pe 26, 27 și 30 aprilie, când izolat pot fi mai importante cantitativ.
Sursa: Jurnalul.ro

Intră acum și în grupul de