Prefectul Harasim despre situaţia Primăriei Rădăuţi: „Aşteptăm decizia MAI”


Intră acum și în grupul de

Prefectul  judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat joi că aşteaptă decizia MAI privind situaţia de la Rădăuţi, unde începând de luni, Primăria nu mai poate funcţiona în condiţiile în care expiră şi mandatul secretarului interimar, Adrian Onciul.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că a convocat şefii de servicii din Prefectură şi juriştii pentru a discuta situaţia din municipiul Rădăuţi unde, de luni, în lipsa unor măsuri imediate, Primăria nu va mai putea funcţiona.

Potrivit lui Harasim, în urma analizei s-a constatat că nu există nici o prevedere legală prin care această situaţie să poată fi gestionată pentru că nu a fost prevăzută de legiuitor.

Harasim (7)

Prefectul  Sucevei a menţionat că situaţia este analizată şi de Ministerul Afacerilor Interne.

„Ni s-a răspuns că se va lua o decizie şi că este în lucru. Aşteptăm decizia MAI privind situaţia de la Rădăuţi”, a spus prefectul.

Întrebat ce se va întâmpla începând de luni la Rădăuţi când şi secretarul interimar îşi încheie mandatul, prefectul a spus că Primăria nu poate funcţiona.

Până în 27 aprilie, secretarul interimar al municipiului Rădăuţi, Adrian Onciul, transferat de la Primăria Marginea, asigură conducerea Primăriei, el având atribuţii limitate, respectiv doar de gestionare a treburilor curente.

Prefectura Suceava a transmis atât Ministerului Afacerilor Interne cât şi Autorităţii Electorale Permanente un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea în 31 mai a alegerilor parţiale în municipiul Rădăuţi pentru Consiliul Local, care a fost dizolvat.

În prezent, primarul ales al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, este suspendat din funcție, el aflându-se în arest preventiv.

Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat, la sfârșitul lunii martie, prin hotărâre judecătorească definitivă.


Intră acum și în grupul de