Percheziţii de amploare în judeţul Suceava la firme care au făcut evaziune de circa 3 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava desfăşoară la această oră o acţiune de amploare pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în săvârşirea de infracţiuni economice în domeniul comerţului intern şi achiziţiei intracomunitare de legume şi fructe.

Sunt efectuate percheziţii domiciliare şi verificări la mai multe persoane fizice şi juridice de pe raza judeţului Suceava dar şi din municipiul Bucureşti.

perchezitii

Activităţile investigative şi de cercetare penală sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, percheziţiile fiind efectuate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Suceava.

Sunt vizate mai multe persoane fizice şi juridice care, în perioada 2012 – 2015, au dezvoltat un mecanism infracţional de eludare a plăţii impozitelor şi taxelor pe profitul realizat, precum şi de realizare de operaţiuni ilicite privind deducerile de TVA.

Prejudiciul în dosarul penal vizând fapte de evaziune fiscală şi alte fapte asociate infracţionalităţii economice se ridică la peste 3.000.000 lei.

Potrivit Parchetului Tribunalului Suceava se fac patru percheziţii, din care trei pe raza judeţului Suceava, iar una pe raza municipiului Bucureşti, percheziţii având ca obiectiv principal ridicarea de documente.

Până în acest moment, în cauză nicio persoană nu are calitatea procesuală de suspect, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de