Doi bărbați au fost prinși cu țigări de contrabandă în timp ce încercau să intre în România, prin Vama Siret


Intră acum și în grupul de

tigari contrabanda

Doi bărbați au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să intre în România, prin Vama Siret, cu țigări de contrabandă de circa 500 de lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi, 23 aprilie, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 38 ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes-Benz.

Întrucât poliţiştii de frontieră aveau suspiciuni că bărbatul transportă țigări, s-a efectuat un control amănunţit asupra maşinii, fiind descoperită ascunsă, în pereţii laterali ai microbuzului, cantitatea de 340 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

„Ţigările în valoare de 415 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a mai precizat că joi, tot în P.T.F. Siret, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean în vârstă de 30 ani, care călătorea cu un microbuz marca Mercedes – Benz, ce se deplasa pe ruta  Ucraina – Italia.

În urma unui control, polițiștii de la frontieră au găsit ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal, în două cântare electronice, 89 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Și în acest caz țigările în valoare de peste 100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetăţeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de