Doi muncitori s-au accidentat în timp ce efectuau intervenții la utilajele mecanice


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați, unul de 56 de ani, iar altul de 20 de ani, au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale după ce s-au accidentat în timp ce se aflau la serviciu și efectuau câteva intervenții la utilajele mecanice.

Polițiștii fac cercetări în două cazuri de accidente de muncă, unul petrecut vineri seara în municipiul Suceava, iar altul în noaptea de vineri spre sâmbătă la o societate din comuna Muşeniţa.

ambulanta

Potrivit IPJ Suceava, vineri seara, un bărbat de 56 de ani, din comuna Fântânele, încadrat ca mecanic la o firmă din municipiul Suceava, a efectuat o intervenţie la un utilaj, iar din motive necunoscute, motorul electric a pornit şi i-a prinse degetele de la mâna dreaptă.

Mecanicul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, doctorii intervenind chirurgical.

În acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „neluarea vreuneia din măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către o persoană care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri”.

De asemenea, un alt tânăr, de 20 ani, din comuna Muşeniţa, angajat al unei societăți comerciale din localitate, a fost victima unui accident de muncă.

Polițiștii din Rădăuți au stabilit că în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.30, în timp ce se afla la program, tânărul a folosit o bucată de fier pentru a curăța o bandă transportatoare de la presa unde lucra, moment în care, fierul a fost aruncat și l-a lovit în zona pieptului.

Municitorul a ajuns la spital pentru investigații, polițiștii întocmind și în acest caz un dosar penal pentru „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 


Intră acum și în grupul de