Adunarea festivă a Asociaţiei Veteranilor de Război Filiala Suceava


Intră acum și în grupul de

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a participat, luni, la Adunarea festivă a Asociaţiei Veteranilor de Război Filiala Suceava organizată în sala „Ştefan cel Mare” din incinta Palatului Administrativ.

Potrivit unui comunicat al CJ Suceava, în cadrul acestui eveniment, veteranii suceveni şi invitaţii lor au celebrat atât 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial cât şi 25 de ani de la reorganizarea A.N.V.R.

Prin glasul unei eleve, Şcoala Generală nr. 1 din Municipiul Suceava şi-a exprimat recunoştinţa şi preţuirea faţă de veteranii neamului românesc prezenţi la acestă manifestare festivă.

nechifor si harasim la adunarea festiva a veteranilor de razboi (1)

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Ioan Nechifor, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim şi comandatul Centrului Militar Judeţean Suceava, Anton Mugurel, au primit din partea A.N.V.R. Filiala Suceava medaliile celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Am primit crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial şi vreau să spun că o să o port cu mândrie, onoare, demnitate, gândindu-mă întotdeauna la ceea ce înseamnă România, la ceea ce înseamnă sacrificiul dumneavoastră şi a ceea ce avem de făcut în continuare împreună,” a declarat Nechifor.

Totodată,  A.N.V.R. Filiala Suceava a oferit văduvelor de război şi susţinătorilor asociaţiei diplome de onoare şi diplome de excelenţă, se mai precizează în comunicatul CJ Suceava.

nechifor si harasim la adunarea festiva a veteranilor de razboi

În judeţul Suceava mai sunt în prezent 1125 veterani de război, 18 văduve de război şi 4290 de văduve ale veteranilor de război.

Anul 2015 a fost declarat de Guvernul României „Anul Veteranilor de Război”, dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Decizia a fost luată de Executiv, la propunerea Ministerului Apărării Naționale, având în vedere contribuția majoră a Armatei Române la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Astfel, Ministerul Apărării Naționale organizează, în această perioadă, o serie de manifestări cultural-artistice și cu tematică specifică în onoarea veteranilor de război și pentru cinstirea eroismului, jertfelor și memoriei celor căzuți în luptele din cel de-Al Doilea Război Mondial.

nechifor si harasim la adunarea festiva a veteranilor de razboi (2)


Intră acum și în grupul de