Harasim: „De azi am intrat într-o nouă etapă la Rădăuţi”. Vezi cum ar putea fi soluţionată situaţia municipiului care a rămas fără conducere


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, ar putea să numească cu caracter temporar, două persoane care să îndeplinească atribuţiile de primar şi viceprimar ai municipiului Rădăuţi care a rămas fără conducere.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a convocat, marţi dimineaţa, şefii de servicii din Prefectură pentru a găsi împreună o soluţie astfel încât municipiul Rădăuţi să poată avea o conducere operativă până la organizarea alegerilor.

„De azi am intrat într-o nouă etapă la Rădăuţi”, a declarat Harasim care a arătat că acest municipiu a rămas fără conducere în condiţiile în care primarul este suspendat, fiind arestat, Consiliul local este dizolvat, iar secretarul municipiului şi-a încheiat mandatul.

Potrivit prefectului de Suceava, singura soluţie care a fost identificată în urma întrunirii de marţi, a fost întocmirea unei note de fundamentare a unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului prin care să fie completat articolul 55 din Legea administraţiei publice locale cu prevederea că, în situaţia în care o unitate administrativ teritorială, este în situaţia de a avea primarul suspendat, consiliul local dizolvat şi să nu aibă nici secretar, prefectul să numească, cu caracter temporar, două persoane care să îndeplinească atribuţiile de primar şi viceprimar.

Harasim (7)

Această propunere a fost înaintă Guvernului care să decidă dacă există posibilitatea completării legislaţiei astfel încât să fie soluţionată situaţia din municipiul Rădăuţi.

Până în 27 aprilie, secretarul interimar al municipiului Rădăuţi, Adrian Onciul, transferat de la Primăria Marginea, a asigurat conducerea Primăriei, el având atribuţii limitate, respectiv doar de gestionare a treburilor curente.

Prefectura Suceava a transmis atât Ministerului Afacerilor Interne, cât şi Autorităţii Electorale Permanente un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea în 31 mai a alegerilor parţiale în municipiul Rădăuţi pentru Consiliul Local, care a fost dizolvat.

În prezent, primarul ales al municipiului Rădăuți Aurel Olărean este suspendat din funcție, el aflându-se în arest preventiv.

Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat, la sfârșitul lunii martie, prin hotărâre judecătorească definitivă.


Intră acum și în grupul de