Fostul primar de Brodina, Vasile Melen, depistat de ANI în conflict de interese penal


Intră acum și în grupul de

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, miercuri, că fostul primar al comunei Brodina, Vasile Melen, a fost găsit în conflict de interese penal şi a sesizat DNA Suceava pentru verificarea acestei cauze.

Potrivit unui comunicat al ANI, Vasile Melen, în perioada exercitării mandatului de primar, a inițiat la data de 13 martie 2013 un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui împrumut în valoare de 850.000 lei de la bugetul de stat, în vederea achitării datoriei primăriei către S.C. “FORESTBROD” S.R.L (societate comercială al cărei administrator a fost până în luna iunie 2012).

Prin hotărârea consiliului local din data de 21.03.2013, s-a hotărât aprobarea contractării împrumutului, sumă ce fost adjudecată printr-un contract de împrumut, cu termen de rambursare de 5 ani, prin care primăria achită integral datoria către societatea comercială, susţine ANI.

ANI

Ulterior obținerii creditului, Vasile Melen a semnat și ordinele de plată aferente, prin care primăria a achitat integral datoria față de societatea comercială.

Prin inițierea proiectului de hotărâre privind acordarea unui împrumut și adoptarea Hotărârii Consiliului local al Comunei Brodina, Melen Vasile Viorel a avut posibilitatea să anticipeze realizarea unui folos material pentru societatea comercială cu care s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, mai arată ANI

„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, se precizează în comunicat.

Vasile Melen şi-a dat demisia din funcţia de primar după ce DNA Suceava a început urmărirea penală faţă de el, fiind acuzat de mai multe fapte de corupţie.


Intră acum și în grupul de