Număr alarmant de incendii de vegetaţie uscată de la începutul anului. Pompierii au instruit preoţii cum să intervină pentru prevenirea incendiilor


Intră acum și în grupul de

incendiu miristi

De la începutul anului şi până în prezent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 66 incendii de vegetaţie uscată, care s-au produs pe raza judeţului Suceava, în 37 de localităţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, statistic, din documentele operative întocmite la faţa locului, incendiile s-au dezvoltat pe o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare. Totodată, în urma intervențiilor, pompierii au dat drept cauză probabilă de producere a incendiilor focul deschis în spaţii deschise pentru 93,94 % dintre cazuri, jarul sau scânteile de la fumat în proporție de 3,03 %, iar efectul termic de la fumat tot 3,03 %.

„De la începutul anului, pompierii militari suceveni, prin Inspecţia de Prevenire, au desfăşurat mai multe activităţi preventive în scopul conştientizării populaţiei asupra riscului şi consecinţelor care pot apărea ca urmare a producerii acestor incendii. Astfel, au fost instruiţi şefii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la măsurile specifice de prevenire a incendiilor pe timpul arderilor de vegetaţie uscată. De asemenea, au fost instruiţi preoţii parohi şi stareţii de mănăstiri privind principalele reguli de prevenire a incendiilor la unităţile de cult, inclusiv măsurile de prevenire a incendiilor la fondul forestier şi pe timpul arderilor de vegetaţie uscată”, a mai spus plt. adj. Alin Găleată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a menționat că acolo unde inspectorii de specialitate nu au putut ajunge, primăriile şi protopopiatele din judeţ au fost informate în scris cu privire la aceste măsuri.

„Conform planificării, inspecţia de prevenire a executat controale de fond la localităţi, iar unul din obiective a fost verificarea modului în care s-au respectat măsurile de prevenire a incendiilor pe timpul arderilor de vegetaţie uscată. Tot cu această ocazie, au fost instruiţi preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi componenta preventivă din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, cu privire la responsabilităţile ce le revin conform legislaţiei în vigoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de