Incendiu devastator la o gospodărie din Rădăşeni. Pompierii au fost ajutaţi de localnici şi au stins focul după două ore

O gospodărie din comuna suceveană Rădăşenia a fost cuprinsă luni după-amiază, de un incendiu mistuitor.

 În sprijinul pompierilor militari de la Detaşamentul Fălticeni, care au intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea focului, au  acţionat şi aproximativ 50 de localnici, cu mijloace de primă intervenţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU “Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la sosire echipajelor, incendiul se manifesta la casă (P+1) şi anexe, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

“Un echipaj SAJ a acordat primul ajutor medical proprietarului şi soţiei acestuia, în vârstă de 80, respectiv 71 de ani, care au suferit atacuri de panică. Aceşia au fost monitorizaţi, dar au refuzat transportul la spital”, a declarat Găleată.

incendiu grajd

El a precizat că  incendiul, anunţat în jurul orei 17:20, a fost lichidat la ora 19:20.

“Au ars acoperişul şi mansarda locuinţei, construite din lemn, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, anexele (adăpostul de animale şi două magazii, construcţie corp comun) pe 100 de metri pătraţi, circa un metru cub lemn pentru construcţii, 500 kilograme de furaje şi alte bunuri. S-au degradat pereţii casei. Toate clădirile afectate de foc erau acoperite cu şindrilă tratată cu păcură, lucru ce a favorizat propagarea rapidă a flăcărilor. În incendiu au pierit 62 de păsări de curte şi doi iepuri.

O altă consecinţă a sinistrului a fost deteriorarea reţelei electrice de joasă tensiune dintre două puncte de distribuţie, avarie care a fost remediată de un echipaj al E-On”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Potrivit acestuia,  cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

 Găleată a mai adăugat că pompierii au salvat o a doua locuinţă a proprietarului şi două anexe, aflate la o distanţă de doar doi metri de focar.

 

loading...