Bărbat din Șcheia, trimis în judecată după ce și-a sugrumat iubita pentru că nu voia să se lase de băut și să să-i facă mâncare


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Șcheia, a fost trimis în judecată pentru omor, după ce la începutul lunii martie și-a sugrumat iubita, fiind iritat de îndeletnicirile bahice ale acesteia.

violenta familie lovire

Potrivit prim-procurorului Lucian Stănescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, inculpatul Toader Bondor se afla în data de 9 martie a.c. pe raza localităţii Marginea unde deţine o locuință, iar la un moment dat a fost apelat telefonic de mama concubinei sale, aceasta spunându-i că timp de patru zile nu a mâncat şi nici nu a băut apă.

Totodată, bătrâna i-a comunicat că fiica ei, de 55 de ani, se află într-o stare permanentă de ebrietate.

În acea seară inculpatul s-a deplasat cu o maşină de ocazie în Mihoveni, ocazie cu care a constatat că U.E., concubina sa, se afla într-o avansată stare de ebrietate, motiv pentru care i-a reproşat acest lucru lovind-o de câteva ori cu palmele peste faţă.

Conform declarațiilor date, inculpatul a consumat în seara datei de 9 martie o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice.

Ulterior, concubinii s-au culcat în camera situată vizavi de cea în care se afla bătrâna, iar a doua zi dimineaţă, în jurul orei 08:30 Toader Bondor i-a cerut concubinei să facă de mâncare şi să încălzească încăperea în care se află mama ei. Victima nu a făcut nimic din aceste lucruri, din contră, a consumat din nou băuturi alcoolice, fiind surprinsă chiar de inculpat, în curtea locuinţei. Iritat până peste măsură de comportamentul şi „îndeletnicirile” concubinei sale, inculpatul a chemat-o în interiorul locuinţei pentru a sta de vorbă, pentru a o convinge să nu mai bea şi să se facă gospodină. Lucrurile au degenerat, între concubini s-a iscat o ceartă în toată regula, împrejurare în care inculpatul a cuprins-o cu mâna dreaptă de gât, strângând-o destul de puternic.

Victima s-a prăbuşit pe marginea patului, moment în care inculpatul s-a panicat și a realizat ce a făcut: „am scuturat-o prinzând-o cu ambele mâini de haine, întrebând-o ce are”, a declarat inculpatul anchetatorilor.

După aceea, de pe telefonul personal, inculpatul a apelat 112 solicitând un echipaj de poliţie şi ambulanţă la faţa locului, comunicând operatoarei că nevasta sa a plecat pe ultimul drum şi că nu vrea să se spună că el avea vreo implicare, că ar fi omorât-o. Cu ocazia deplasării la faţa locului, personalul de pe ambulanţă a constatat decesul femeii.

Conform concluziilor raportului medico-legal de necropsie din 13 martie emis de S.M.L. Suceava, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, instalată ca urmare a asfixiei mecanice prin comprimarea formaţiunilor vasculo-nervoase şi aeriene ale gâtului, cu fractura cornului superior drept os hioid. Leziunile au putut fi produse prin comprimarea gâtului cu mijloace contondente sau prin cădere şi comprimare pe un corp contondent.

„Întregul material probator administrat, respectiv concluziile provizorii medico-legale, declaraţiile martorilor care atestă existenţa unor stări conflictuale anterioare (inculpatul obişnuia să o lovească, să o agreseze pe victimă), poziţia şi declaraţiile inculpatului şi nu în ultimul rând concluziile raportului de constatare tehnico-ştiinţifică asupra comportamentului simulat, atestă fără echivoc faptul că inculpatul se face vinovat de fapta pentru care este cercetat, acesta a suprimat cu intenţie viaţa victimei”, a precizat prim-procurorul Lucian Stănescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul va fi soluționat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de