Primăriile din județul Suceava trebuie să actualizeze Registrul electoral


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a trimis către toate primăriile din județ o circulară prin care solicită actualizarea Registrului electoral.

ALEGERI PARLAMENTARE - HUNEDOARA

Potrivit Institiţiei prefectului, în perioada 1-30 aprilie 2015, la nivelul judeţului, au fost efectuate nouă controale în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activităţii de îndrumare şi control electoral.

Astfel, în urma informării primite de la Biroul judeţean Suceava din cadrul Filialei Nord-Est a Autorităţii Electorale Permanente, Institiţia prefectului – judeţul Suceava a înaintat o circulară către toate primăriile solicitând actualizarea Registrului electoral, în condiţiile şi la termenele prevăzute de lege.

Sursa citată a menționat că au fost aplicate cinci sancţiuni, două dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum de 2.000 lei, iar trei prin avertismente pentru încălcarea art.50 lit.a^2 şi art.50 lit.a^3 din Legea nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare.

Sacțiunile au fost aplicate în localitățile Forăşti, Drăguşeni, Frătăuţii Vechi și Şcheia.


Intră acum și în grupul de