Ministrul Mediului: „O avuţie ca pădurea e o problemă de siguranţă naţională”


Intră acum și în grupul de

Ministrul Mediului, Gratiela Leucadia Gavrilescu, a ajuns cu o întârziere de 25 de minute la conferinta de presa anuntata la sediul Prefecturii Suceava.

Gratiela Leucadia Gavrilescu:

„De ieri, am demarat un control la Holzindustrie Schweighofer si ne-a autosesizat in baza celor aparute in mass-media. Asa vom face ori de cate ori va fi cazul. Vrem sa aflam daca suspiciunile se verfica. Nu va exista clementa pentru cei care incalca legea. Daca vom constata ilegalitati, vom instiinta Parchetul General si primul procuror si toate institutiile abilitate.

Observ ca Ministerul Mediului cred ca a inceput sa deranjeze si am devenit o tinta pentru ca ne facem treaba. Ne confruntam cu atacuri din toate partile, inclusiv de la  parlamentarii care sunt impotriva Codului silvic. Anunt pe toata lumea ca reprezentantii ministerului vor lua toate masurile ca interesul national si siguranta cetateanului sa fie asigurate. În perioada urmatoare, vom prezenta rezultatele. O avutie ca padurea e problema de siguranta nationala.

Am constatat ca avem unele probleme ce trebuie sa devina prioritate pentru zona asta, patru lucrari in derulare de indiguire pentru a prinde bani in buget. Sunt posibile ploi si e bine sa fim pregatiti. Prefectul mi-a atras atentia asupra problemelor de la Pojorata si Moara si am analizat azi care e situatia si ne vom intalni cu reprezentantii CJ. Avem la Pojorata un mic blocaj cu distanta pana la rampa de la ultimele locuinte.

Groapa de la Pojorata nu are autorizatie de mediu din cauza distantelor pana la casele de locuit.

Consider ca presedintele Romaniei are atributul sa isi exprime o parere despre o lege.  Johannis a considerat normal sa intoarca Codul silvic care a fost dezbatut doi ani si jumate cu toate forurile si persoanele interesate sa nu se taie ilegal. El are dreptul asta. Acest cod vine in sprijinul micului intreprinzator. Johannis a retrimis codul, Senatul a votat in forma initiala si acum e la Camera Deutatilor si saptamana viitoare va fi votat.

De ce in doi ani si jumate de dezbatere a Codului silvic au fost alte forme? Oricum planeaza o suspiciune asupra lui Johannis.”


Intră acum și în grupul de