Gavrilescu: Ministerul Mediului se confruntă cu atacuri de la parlamentarii care sunt împotriva Codului Silvic

 „Am devenit o ţintă pentru că am început să ne facem treaba”. Declaraţia a fost făcută vineri, la Suceava, de ministrul Mediului,Apelor şi Pădurilor, Graţiela Leocadia Gavrilescu.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Prefectura Suceava, ea a arătat că ministerul pe care îl conduce se confruntă cu atacuri inclusiv de la parlamentarii care sunt împotriva Codului Silvic, care va intra săptămâna viitoare la vot în Camera Deputaţilor, de la anumite persoane care doresc să fie o altă parte a baricadelor şi nu de partea românilor.

„Anunţ pe toată lumea că reprezentanţii Ministerului Mediului îşi îndeplinesc fişa postului şi vor lua toate măsurile ca toate măsurile ca siguranţa cetăţeanului şi interesul naţional să fie apărat. Nu ştiu ce interese apără alţii. Eu vă spun ce interese apărăm noi”, a ţinut să sublinieze ministrul Mediului, arătând că o avuţie a ţării care este pădurea e o problemă de siguranţă naţională.

Gratiela Gavrilescu (1)

Întrebată dacă printre persoanele care nu sunt de partea românilor consideră că este şi preşedintele Klaus Iohannis, care a cerut reexaminarea Codului Silvic, Graţiela Gavrilescu a spus că ea consideră că preşedintele României s-a situat pe aceeaşi baricadă cu Holzindustrie Schwighofer şi poate spune că asupra acestuia „planează o suspiciune”.

„Consider că atâta timp cât există pe aceeaşi linie parlamentari ai opoziţiei care susţin aceleaşi elemente pe care le-a susţinut preşedintele, sunt şi anumite persoane fizice sau poate şi ONG care sunt tot lângă preşedinte şi lângă parlamentari ai opoziţiei şi nu în ultimul rând şi firma Holzindustrie susţine tot aceleaşi elemente, totuşi ne gândim de ce ceilalţi, care suntem de partea cealaltă a baricadei şi care suntem mai numeroşi avem o altă gândire şi de ce timp de doi ani şi jumătate cât s-a dezbătut şi s-a creat Codul Silvic introdus la vot în Camera Deputaţilor şi Senat a avut o altă formă. Atunci pot să spun că planează o suspiciune”, a spus Gavrilescu.

Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea preşedintelui Klaus Iohannis.

Senatul a respins, săptămâna trecută, modificările solicitate prin cererea de reexaminare şi a votat legea în varianta iniţială.