Ministrul Mediului a dispus încă un control la fabrica de reşapat cauciucuri de la Slobozia


Intră acum și în grupul de

Fabrica de reprocesat cauciucurile din localitatea suceveană Slobozia riscă suspendarea activităţii, dacă în urma controlului dispus de ministrul Mediului, ce va fi efectuat săptămâna viitoare, se va constata că nu au fost respectate măsurile dispuse de Garda de Mediu.

Amintim că în luna februarie, peste trei sute de locuitori din satul Slobozia din comuna suceveană Grăniceşti, au depus  la Prefectura Suceava, la Consiliul Judeţean, Agenţia de Protecţia Mediului şi Garda de Mediu un memoriu prin care reclamau că satul este afectat de fumul degajat de la fabrica de reprocesat cauciucuri, fiindu-le compromise recoltele şi afectate grădinile.

incendiu fabrica cauciucuri slobozia

La începutul lunii aprilie, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat verificări privind cele semnalate de cetăţeni şi au fost stabilite mai multe măsuri care trebuiau puse în aplicare de administratorii fabricii în termen de 30 de zile.

Ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, că săptămână viitoare se va face o verificare la respectiva firmă privind îndeplinirea măsurilor dispuse, iar dacă acestea nu au fost respectate, activitatea fabricii urmează să fie suspendată.


Intră acum și în grupul de