Termica SA mai aproape de faliment. Curtea de Apel Suceava a respins confirmarea planului de reorganizare


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a respins cererea de confirmare a planului de reorganizare a societăţii de termoficare Termica SA Suceava. Decizia Curţii de Apel Suceava vine  după ce în luna martie Curtea de Apel Iaşi a anulat planul de reorganizare, societatea urmând să intre în faliment.

„Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de S.C. Bioenergy Suceava S.R.L. Respinge excepţiile tardivităţii apelului şi lipsei calităţii procesuale active a intervenientei. Admite apelurile formulate de S.C. Acet S.A. Suceava şi intervenienta S.C. Bioenergy Suceava S.R.L. Schimbă în tot sentinţa apelată şi, în consecinţă: Respinge cererea de confirmare a planului de reorganizare. Definitivă”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Curtea de Apel Iaşi a dispus în martie anularea hotărârii Adunării creditorilor Termica SA Suceava din 6 mai 2014, prin care a fost aprobat planul de reorganizare a firmei propus de creditoarea SC Unicom Holding SA, hotărârea fiind definitivă, iar conform legislaţiei  neaprobarea planului de reorganizare va determina intrarea în faliment a societăţii de termoficare, care are datorii de aproape 90 de milioane de lei, iar o decizie în acest sens a judecătorului sindic ar urma să fie pronunţată în 19 mai.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că situaţia aceasta era de aşteptat, iar Consiliul local a înfiinţat o nouă societate, Transagent.

ion lungu (1)

„Asta e situaţia. Nu e nici o bucurie. E o etapă de parcurs aşteptată”, a spus primarul.

El a menţionat că joi Consiliul Local Suceava urmează să decidă ca Transagent să participe la licitaţia pentru serviciul de transport şi distribuţie a energiei termice care se va desfăşura în 29 iunie.

La prima etapă a licitaţiei pentru desemnarea operatorului de transport şi distribuţie a agentului termic din 16 aprilie s-au prezentat Termica SA, şi Thermonet SRL, dar era nevoie de minim trei oferte pentru validarea licitaţiei.

Licitaţia se organizează pe o procedură specială, care prevede că dacă la primul termen nu se prezintă trei oferte eligibile procedura se reia în maximum 60 de zile, iar dacă nici la cel de-al doilea termen nu se înregistrează trei oferte eligibile, există posibilitatea adjudecării prin negociere directă cu o firmă care a depus ofertă la unul din primele două termene.


Intră acum și în grupul de