Suceava Noastră: Se defrişează în Suceava pentru o terasă, chiar sub ochii primarului


Intră acum și în grupul de

Iniţiatorul Asociaţiei Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, a anunţat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că va depune miercuri solicitări la Prefectura Suceava, la Primăria Suceava şi la Garda de Mediu pentru a afla dacă a existat aprobare şi cine a acordat-o pentru ca pentru o terasă de peste drum de Primărie să se taie doi copaci şi spaţiul verde să fie înlocuit cu pavele.

VS copac

Cuşnir a spus că în timp ce vuiesc ziarele de defrişări, iar oamenii ies în stradă să protesteze, în municipiul Suceava se defrişează chiar sub ochii primarului.

„Peste drum de Primărie au dispărut copaci pentru o terasă”, a spus Cuşnir care a menţionat că până anul trecut în zona respectivă era iarbă şi copaci.

El consideră că situaţia este inacceptabilă.

„Trebuie să fii anormal la cap să tai copaci ca să pui în valoare o reclamă”, a spus iniţiatorul Suceava Noastră.

Cuşnir a spus că pentru a autoriza o terasă autoritatea locală ar trebui să pună în vedere întreprinzătorului să menţină copacii în zonele respective.

El a arătat însă că în acest caz pentru terasă s-au tăiat doi copaci, iar iarba a fost îndepărtată pentru a se monta pavele.

„Voi depune adresă mâine (miercuri) la Prefectură, Primărie, Garda de Mediu să vedem dacă e în regulă. Dacă lucrările au fost autorizate şi cine le-a dat voie să taie copacii. Un copac creşte în 20 de ani şi tu tai ca să pui în valoare o reclamă”, a mai declarat Cuşnir.

El crede că pentru o asemenea situaţie ar trebui să iasă în stradă sute de suceveni.

Cuşnir crede că primarul şi viceprimarii ar trebui să ridice autorizaţia acelei terase pentru tăierea copacilor şi înlocuirea spaţiului verde cu pavele.

defrisari


Intră acum și în grupul de