Mașină scoasă la vânzare, furată cu tot cu acte de un client

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, administrator al unei firme din localitate, a rămăs fără o mașină pe care a pus-o la vânzare, după ce un client și-a oprit una dintre cheile autoturismului.

furt casetofon masina

Potrivit Poliției Județene, la data de 5 mai 2015, bărbatul de 59 de ani a fost contactat telefonic de un cetățean din comuna Burla, interesat să cumpere unul dintre autoturismele parcate în curtea societății și mediatizate pe un site de profil, care, după ce a făcut o probă cu maşina, i-a comunicat că va reveni pentru a efectua tranzacția.

Ulterior, la data de 11 mai, bărbatul din Burla a revenit la sediul firmei, a pornit autoturismul pe care l-a verificat și l-a oprit, având asupra sa ambele chei de contact, după care le-a înmânat bărbatului de 59 de ani și i-a transmis faptul că va reveni a doua zi pentru a-l cumpăra.

Însă, a doua zi, administratorul firmei a constatat lipsa autoturismului, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, în care se aflau și documentele  mașinii.

Totodată, în urma verificării celor două chei de contact, bărbatul a constatat faptul că una dintre ele a fost înlocuită cu o altă cheie asemănătoare.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.