Ministrul delegat pentru Dialog Social: „Săptămâna viitoare se aşteaptă un act normativ prin care să deblocăm situaţia de la Rădăuţi”


Intră acum și în grupul de

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, susţine o conferinţă de presă la sediul Prefecturii Suceava.

harasim si liviu pop

Liviu Pop:

„Ultima oară am fost la Suceava acum 5 ani. Mă bucur că după eşecul de reabilitare a firmei care a realizat DN 18 să începem să facem ceva, numai dacă nu se intră din nou în sarabanda contestaţiilor şi ne vom putea apuca de refăcut drumul dintre Suceava şi Maramureş.

Mi-am propus să reuşim să mergem în fiecare judeţ pentru a atinge problemele la faţa locului. Ştiu problema de la Crucea. Lucrurile merg înspre normal, în sensul că ştim cum stăm cu salariile. Pentru primele de vacanţă avem legea cu voucherele de vacanţă, şi e posibil să avem o relansare a turismului şi o mai mare disciplină pe zona clauzelor care prevedea primele de vacanţă.

Vrem să formăm 27000 de mediatori pentru contractele colective de muncă şi vom înfiinţa Oficiul de mediere şi arbitraj la nivelul ministerului.

Am discutat si situaţia de la Rădăuţi şi se intră pe un nou act legislativ. Săptămâna viitoare se aşteaptă un act normativ prin care să deblocăm situaţia de la Rădăuţi.

Va fi înaintat de Ministerul Justiţiei, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi MAI. Nu pot spune mai multe azi, dar sigur săptămâna viitoare se va veni cu un act pentru deblocare situaţiei.

Oficial, nu ştiu care este soluţia. Nu am mandat să spun nimic deocamdată despre lucrul ăsta. Nu ţin ascuns nici un act. Se lucrează la actul acesta. Eu nu pot spune nimic acum. Miercuri, Guvernul va veni cu soluţia.

Guvernul Ponta respectă legea. Lucrul bun din Ordonanţa 55 ştiţi care este? De acum încolo, nici un Guvern nu va mai face niciodată aşa ceva.”


Intră acum și în grupul de