Evaluarea Naţională la finalul clasei a IV a începe marţi cu testarea la limba română


Intră acum și în grupul de

Peste 7.700  de elevi suceveni de clasa a IV a vor susţine marţi şi miercuri testele la limba română şi matematică în cadrul Evaluării competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Mariana Drumea, un număr de 7.749 elevi din clasa a IV a vor susţine marţi primul test la limba română, ce vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română,  din cadrul Evaluării Naţionale la finalul clasei a IV a, iar în cursul zilei de miercuri vor susţine al doilea test ce vizează evaluarea competenţelor de matematică.

evaluare clasa a II-a

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluării competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar, elevii vor avea la dispoziţie câte 60 de minute pentru rezolvarea fiecărui test .

În cursul săptămânii viitoare, respectiv în zilele de marţi şi miercuri, sunt prevăzute testele de limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţele naturii pentru elevii claselor a VI a în cadrul Evaluării Naţionale la finalul clasei a  VI a.

În judeţul Suceava erau înscrişi la începutul acestui an şcolar 7477 de elevi în clasele a VI a.


Intră acum și în grupul de