Incendiu de proporții în Verești din cauza unui cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a avut loc luni, în în satul Corocăieşti din comuna Vereşti, fiind afectate două gospodării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Detaşamentul Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fântânele, cu trei autospeciale.

atelier mobila incendiu

Deși pompierii au fost anunțați că arde o anexă gospodărească, la sosirea echipajelor, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta la mai multe construcţii din două gospodării, existând pericolul de propagare la trei case de locuit.

„Majoritatea clădirilor erau construite din lemn, cu învelitoare din azbociment, şi cu distanţe mici între ele, ceea ce a favorizat propagarea rapidă a flăcărilor”, a spus Găleată.

Acesta a menționat că incendiul a fost stins după mai bine de cinci ore, unui proprietar flăcările mistuind şura, adăpostul de animale şi bucătăria de vară, construcţie corp comun, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi. De asemenea, în incendiu au mai ars patru tone de furaje, șapte metri cubi lemn de foc, bunuri de uz casnic şi altele. În incendiu au pierit un viţel şi 12 păsări de curte.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni a mai spus că la cea de-a doua gospodărie afectată de incendiu au ars şura şi adăpostul de animale, corp comun, pe 60 de metri pătraţi, şi s-au degradat elemente de tâmplărie şi alte bunuri.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat cele trei locuinţe”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de