Străzile municipiului Suceava din nou inundate după ploaia torenţială de 25 de minute FOTO/VIDEO


Intră acum și în grupul de

UPDATE: DN 17 a fost inundat parţial sub podul CFR din localitatea Şcheia.

Potrivit ISU Suceava, în urma furtunii de marţi după amiaza, un acoperiş a fost desprins parţial, din cauza vântului,  în Rădăuţi şi este în pericol de prăbuşire, subsolul unei societăţi comerciale din municipiul Suceava, a fost inundat, a mai fost inundată o curte de pe strada Liliacului din cartierul Iţcani şi a fost inundată o curte în Câmpulung Moldovenesc.

Străzile din municipiul Suceava, în special cele din zona Primăriei şi zona centrală au fost din nou inundate marţi după amiaza în urma furtunii însoţită de grindină.

ploaie

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate, iar apa ajungea până la scutul maşinilor în mai multe zone din oraş.

Aceasta în ciuda proiectului de modernizare a principalelor artere şi a sistemului de canalizare.

Pe lângă vântul puternic care a rupt mai multe crengi ale unor arbori, a căzut şi grindină, în cantităţi destul de mari.

 

grindina (1)

 

 

Codul galben de furtună este valabil până la ora 19.30 potrivit ANM în judeţul Suceava,  mai ales localitățile Suceava, Fălticeni, Verești, Valea Moldovei, Gura Humorului, Todirești și Pătrăuți.

Astfel, se  vor semnala : grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și cantități ce vor atinge și depăși 25…30 l/mp.

masina vijelie furtuna suceava

Hidrologii au emis şi o atenţionare Cod Galben de inundaţii pe  râuri din judeţul Suceava, de marţi la prânz şi până miercuri dimineaţă.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA),  se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor: Suceava, Moldova, Bistriţa – judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de