Ion Lungu face apel la parlamentari și la Consiliul Județean pentru a solicita Guvernului finanțarea stadionului de 18 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Amenajarea unui nou stadion în municipiul Suceava, cu 15.000 de locuri, a fost aprobată în ședința de Consiliu Local de la finele lunii octombrie 2014, însă de atunci nu s-a mai auzit nimic despre marele proiect al municipalității.

stadion ozn ion lungu 2014

Problema a fost adusă în discuție în ședința de CL, de joi, 28 mai 2015, în condițiile în care municipalitatea s-a asociat cu Federația Română de Fotbal pentru înființarea unui Centru Regional de Excelență pentru fotbal, pentru juniori.

Proiectul unui nou stadion, cu 15.000 de locuri, implică o investiție de 18 milioane de euro, însă sursa de finanțare nu a fost stabilită.

Astfel, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat joi că este nevoie de un efort concentrat din partea tuturor parlamentarilor, a reprezentanților Consiliului Județean, pentru a face lobby la Guvern să finanțeze realizarea stadionului.

„Eu fac un apel la toată lumea că aici nu e vorba numai de primar și Primărie.  Forțele politice din județul Suceava trebuie să ne unim: parlamentarii, Consiliul Județean, Primăria, și să solicităm la Guvern să ne finanțeze un stadion. Să împrumutăm orașul cu 18 milioane de euro pentru 30 de ani nu cred că se merită. Pe mine mă depășește”, a spus Ion Lungu.

El a subliniat că tot mai multe orașe din România apelează la Guvern pentru finanțarea unor stadioane, Ploiești sau Timișoara, fiind doar câteva exemple.

„Trebuie ca liderii politici, la nivel de județ, la nivelul întregii clase politice, să facă lobby la București să ne acorde și nouă Guvernul bani să începem acest stadion”, a întărit Lungu.

El speră ca autoritățile centrale să finanțeze cea mai mare parte a proiectului, arătând că municipalitatea suceveană ar putea contribui cu trei, cinci milioane de euro.

Totodată, Lungu a arătat că și-a pus mari speranțe și într-un parteneriat public-privat, dar că acesta nu funcționează cu adevărat în România.

Potrivit proiectului de realizare a stadionului, termenul de realizare a investiției sportive care va presupune și o pistă de ateletism cu opt culoare este de 36 de luni.

 

 


Intră acum și în grupul de