Amenzi de peste 200.000 lei aplicate pentru comerțul ilicit și firmelor de dezmembrări auto


Intră acum și în grupul de

Agenții economici din judeţul Suceava care desfăşoară activitate în domeniul dezmembrărilor auto au fost verificați în perioada 27-30 mai a.c. de echipe mixte de control formate din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava. În urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare totală de  47.000 lei. Cu toate acestea, cele mai mari amenzi, în valoare de 166.000 lei, au fost aplicate în urma unor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile şi comerțului neautorizat.

dezmembrari auto

Potrivit Poliției Județene, acţiunea de verificare a activităţii de dezmembrări auto a vizat agenţii economici de pe raza localităţilor Suceava, Fălticeni, Capu Codrului şi Ipoteşti.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi nouă agenţi economici, iar echipele mixte au aplicat șapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.000 lei.

De asemenea, față de doi agenţi economici s-a dispus suspendarea desfăşurării activităţii de dezmembrare a autovehiculelor până la obţinerea autorizaţiei de mediu.

În ceea ce privește acțiunea pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile şi comerțului neautorizat, aceasta s-a desfășurat în perioada 28-30 mai a.c., fiind verificate 88 de societăți comerciale şi persoane fizice autorizate.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Suceava au acționat pe raza municipiilor Suceava și Fălticeni, unde au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale privind actele de comerţ în valoare 166.000  lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri şi sume de bani în valută în valoare de peste 6.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de