Comisarul european român, îngrijorat că peisajul alpin poate fi afectat prin depozitul de deşeuri din Pasul Mestecăniş


Intră acum și în grupul de

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilitatea distrugerii peisajului alpin prin crearea unui depozit de deșeuri în județul Suceava în zona Pasului Mestecăniş.

 

Creţu a transmis mesajul printr-o scrisoare deschisă adresată ministrului român al Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, și ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica.

nechifor cretu ivan

„Peisajul Carpaților este una dintre cele mai mari bogății ale României și ale Europei și vreau să mă asigur că fondurile europene nu sunt utilizate pentru a pune în pericol această neprețuită resursă”, subliniază Corina Crețu în mesajul său.

 

„Înțeleg că scopul acestui proiect este de a dezvolta un sistem solid de management integrat al deșeurilor pentru întregul județ, în conformitate cu legislația europeană de mediu în vigoare și cu obiectivele stabilite pentru România în Tratatul de aderare, în sectorul gestionării deșeurilor”, afirmă comisarul european pentru Politică regională.

scrisoare cretu

Toate proiectele trebuie să respecte legislația de mediu în ceea ce privește evaluarea potențialelor efecte asupra mediului, atrage atenția Corina Crețu, adăugând că „aceasta înseamnă că toate autoritățile publice și de mediu, la nivel local și național, trebuie să fie consultate pentru a obține autorizațiile și acordurile necesare și că, de asemenea, trebuie organizate consultări publice ale populației în primele faze de dezvoltare a proiectului”.

 


Intră acum și în grupul de