Motivul pentru care Primăria nu s-a asociat cu Proanimals Tina: câteva greșeli tactice care au iritat consilierii locali


Intră acum și în grupul de

adapost caini vagabonzi

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, marți dimineața, că membrii organizației Proanimals Tina au făcut câteva greșeli tactice care au iritat consilierii locali, făcându-i să spună pas unei noi asocieri.

Edilul orașului crede că proiectul de asociere între Primărie și Proanimals Tina pentru gestionarea adăpostului de câini din lunca Sucevei nu a fost votat în Consiliul Local întrucât acțiunile asociației au creat situații deranjante.

„Ați văzut că domnii consilieri nu au votat, dar au și ei clemența lor pentru că și cei de la Proanimals au făcut niște greșeli tactice. Când spun acest lucru mă refer la faptul că o parte dintre cei de la Proanimals ne-au făcut reclamații la Poliție, mie, la viceprimari, la personalul de acolo, e o situație deranjantă. De asemenea, când s-a făcut o acțiune de protest în fața Primăriei, legată de gestionarea câinilor, după ce stăm un ceas de vorbă aflăm că de fapt o parte din cei din sală erau de la Proanimals, un lucru lipsit de fair-play. Și ultima conferința de presă nu mi s-a părut oportună”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai declarat că a apreciat activitatea organizației în adopostul de câini, motiv pentru care a încercat să-i convingă pe consilierii locali să voteze proiectul de hotărâre.

Cu toate că nu a fost votat, Ion Lungu și-a exprimat disponibilitatea de a merge mai departe și de a readuce în Consiliul Local, într-o ședință viitoare, proiectul de asociere.

Totodată, Lungu a salutat venirea la conducerea organizației a neamțului Ralf Trautmann, pentru a nu mai exista interpretări politice în privința Doinței Cocriș, fost președinte al asociației.

„M-am bucurat că domnul Trautmann este noul președinte al Asociației Proanimals, pentru că altfel sunt și interpretări politice. Cu tot respectul pentru doamna consilier Cocriș, dumneaei fiind la un partid, se interpretează și în zona politică. Eu zic că această gestionare directă de către domnul Trautmann, din Germania, este mai corectă”, a concluzionat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Amintim că în ședința de joi, 28 mai 2015, a Consiliului Local Suceava, deliberativul a spus pas asocierii cu organizația germană, cea care ar fi putut să gestioneze în continuare problema câinilor fără stăpân din municipiu.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, președintele organizației Proanimals Tina, Ralf Trautmann, și preşedintele Federaţiei de Protecţie a Animalelor, Claudiu Dumitriu, și-au exprimat dezamăgirea față de votul consilierilor suceveni, în contextul în care timp de aproximativ șase ani au colaborat foarte bine cu municipalitatea suceveană.


Intră acum și în grupul de