Tânăr trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, după ce s-a implicat într-o altercație a unor vecini


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, cioban, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, după ce s-a implicat într-o altercație a unor vecini. Folosind un cuțit pe care l-a aruncat ulterior într-un lan de lucernă, tânărul l-a lovit pe un consătean la nivelul toracelui, în partea stângă.

cutit

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii suceveni l-au trimis în judecată pe inculpatul Pintescu Florin Vasile, care este cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat.

Procurorii au arătat că la data de 14 mai 2015, în jurul orei 14.00, una dintre persoanele vătămate, G. C., din localitatea Petia, comuna Buneşti s-a deplasat la barul din localitate administrat de Ş. M. pentru a consuma consuma băuturi alcoolice, ocazie cu care s-a întâlnit cu B. V., A. M. şi D. I..

La un moment dat, prin apropierea barului a trecut Pintescu Florin Vasile care se deplasa spre locuinţa numitului Ş. C. pentru care inculpatul lucra.

În acel moment, B.V. i-a adresat inculpatului cuvinte jignitoare, însă lucrurile nu au degenerat, tânărul continuându-şi deplasarea.

Seara, în jurul orei 19:00, în același bar a intrat numita Ş. A. I. care a cumpărat un pachet de țigări.

Aflat în stare de ebrietate, B. V. i-a adresat şi acesteia cuvinte triviale în limba greacă.

Deranjați de cele întâmplate și de cuvintele jignitoare aduse fiicei lor, C. P. şi C. M. s-au dus să-i ceară socoteală lui B. V., însă pe terasa localului s-a iscat o altercaţie verbală ce a degenerat într-o altercaţie fizică în toată regula între B. V. si C. P..

Cei doi s-au îmbrâncit și s-au lovit reciproc, pentru aplanarea conflictului intervenind  C. M., A. M. dar şi G. C..

Totodată, procurorii au arătat că Pintescu a venit intempestiv la faţa locului şi fără a avea vreo implicaţie directă în conflict, a încercat fără succes să intervină în altercaţia fizică pentru a-i aplica o corecţie fizică lui B. V..

Tânărul nu a reuşit să intervină întrucât G. C. l-a prins cu mâinile de corp, trăgându-l totodată într-o parte.

Din poziţia în care se afla, inculpatul s-a întors brusc lovindu-l pe G. C. cu un cuţit la nivelul toracelui, în partea stângă, iar în aceleaşi împrejurări şi aparent fără niciun motiv, tânărul i-a aplicat administratorului barului o lovitură puternică la nivelul pieptului, în zona hemitoracelui stâng.

Din declarațiile administratorului, inculpatul nu i-a adresat vreun cuvânt în prealabil, iar lovitura recepţionată a fost una puternică și nu a avut timpul necesar de a o contracara.

După aceea, tânărul s-a dus spre locuința familiei pentru care lucra și a aruncat cuţitul într-un lan cu lucernă.

Procurorii au menționat faptul că obiectul tăietor – înţepător nu a fost găsit.

După altercația de la barul din sat, cele două victime au fost transportate de urgenţă la Spitalul Municipal din Fălticeni unde au beneficiat de asistenţă medicală.

În urma expertizei medico-legale din 20 mai a.c. administratorul barului a suferit o plagă înţepat-tăiată cu echimoză ce a fost produsă prin lovire cu un corp înţepător-tăietor şi care a necesitat pentru vindecare un număr de 14-16 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, victima G. C. a suferit o plagă înţepat-tăiată penetrantă toracică cu minim hemotorax stâng, leziune ce a putut fi produsă cu un corp înţepător-tăietor, necesitând pentru vindecare un număr de 20-22 zile de îngrijiri medicale. Victima a fost internată în spital în perioada 10.05-13.05.2015, în cadrul secţiei Chirurgie generală.

„Învederăm totodată faptul că deşi leziunile suferite de cele două victime nu au fost de natură a le pune în primejdie vieţile, acest lucru s-a întâmplat independent de voinţa inculpatului. Astfel, obiectul vulnerant folosit – obiect tăietor-înţepător apt de a produce moartea, leziunile create precum şi zonele vitale vizate atestă fără echivoc intenţia clară de a suprima vieţile celor două victime”, au arătat procurorii care s-au ocupat de acest caz.

Dosarul va fi soluționat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de