Traficul pe B-dul George Enescu va fi restricționat pentru efectuarea lucrărilor de asfaltare. Vezi în ce perioadă!


Intră acum și în grupul de

Traficul pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava va fi restricționat la finele acestei săptămâni pentru a le permite constructorilor să asfalteze artera de circulație.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat marți dimineața, la comandamentul de lucrări cu fonduri europene, că începând de joi și până sâmbătă seara traficul rutier pe B-dul George Enescu va fi restricționat, asfaltarea urmând să se realizeze pe câte un sens.

lucian harsovschi 1

„Asfaltarea pe B-dul George Enescu se va face pe un singur sens, în primă fază. Se va restricționa și se va reveni pe celălalt sens”, a declarat Lucian Harșovschi.

El a mai spus că, inițial, constructorii au anunțat că vor începe lucările de asfaltare de miercuri, însă au intervenit unele modificări în grafic astfel încât muncitorii se vor apuca de treabă de joi.

„Termenul este de joi până sâmbătă seara, spre noapte, pentru acest prim strat suport, care până la urmă nu necesită o finețe extraordinară, pentru că peste el se pune acel geogril și urmează stratul de uzură la care trebuie o mai mare atenție”, a afirmat Harșovschi.

De asemenea, viceprimarul Sucevei a făcut un apel la înțelegere din partea sucevenilor care locuiesc în cartierul George Enescu pentru ca lucrările să se desfășoare în bune condiții.

„Oamenii din zonă trebuie să înțeleagă că acele lucrări se fac pentru ei, chiar dacă mulți vin cu rugămintea să se toarne noaptea, vedem și noi că ei nu sunt în stare să toarne ziua asfalt. De aceea, două, trei zile, de disconfort sper să ne fie scuzate de cei din zonă în așa fel încât să nu fie probleme”, a mai spus Harșovschi.

B-dul George Enescu 1

Totodată, viceprimarul i-a rugat și pe constructori să fie foarte atenți și să aibă grijă atunci când se fac intervenții la capacele de canal, arătând că în cazul în care capacele nu sunt la nivel cu asfaltul nu se va putea face recepția lucrării. Harșovschi a explicat că sâmbătă a asistat la turnarea asfaltului pe porțiunea dintre strada Universității până la strada Bradului, iar după multe încercări muncitorii au reușit să aducă la același nivel capacele de canal cu stratul de asfalt.

„Au ieșit mai bine canalele, dar tot cu chinuială în jurul lor când a trecut compactorul. Au avut multă treabă pentru a încerca să le facă la nivel”, a concluzionat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

 


Intră acum și în grupul de