Pe șantierele din muncipiul Suceava Pfeiffer lucrează și cu muncitori italieni


Intră acum și în grupul de

Vremurile când sucevenii plecau în țările occidentale să lucreze în domeniul construcțiilor se pare că s-au schimbat, iar acum vin italienii la noi să se ocupe de lucrările de apă și canalizare.

Constatarea a fost făcută chiar de viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi care a rămas uimit că muncitorii de pe șantierele din orașul reședință de județ vorbesc și în italiană, nu doar în română. Și nu este vorba despre muncitorii români care au fost plecați în afară, iar acum s-au întors și aplică pe meleagurile natale ce au învățat de la occidentali. Muncitorii sunt chiar din Italia și lucrează pentru nemții de la Pfeiffer, la proiectul de apă-canal, din Suceava.

comandament lucrari

„Am rămas și eu mirat, se vorbea în italiană pe șantierele din muncipiul Suceava. Dacă era la nivel de conducere, până la urmă nu era așa mirarea, poate vin alții, mai specialiști, dar în schimb sunt muncitori care fac acest lucru”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul municipiului Suceava nu s-a declarat foarte încântat de prima întâlnire pe care a avut-o cu italienii, arătând că reacția a fost una negativă din cauza faptului că pe strada Cernăuți a constatat că un capac de canal este cu trei, patru centimentri mai înalt față de asfalt.

„Dacă erau poate din Statele Unite și măsurătorile erau în inchi, era de înțeles că nu au știut să facă transformarea”, a menționat Harșovschi.

El a mai declarat că muncitorii au primit termen până miercuri, la ora 12.00, să repare lucrarea, în caz contrar constructorii vor primi o amendă de 5.000 de lei și vor trebui să refacă după aceea în termen de 48 de ore.

 

 


Intră acum și în grupul de