Autorităţile fălticenene reiau discuţiile despre preluarea fostului consulat austriac. Vezi ce propunere le-a făcut o asociaţie din Austria

Primăria Fălticeni nu renunţă la ideea preluării în administrare a clădirii fostului consulat austriac, situat pe strada Sucevei.

Un proiect în acest sens a fost propus aprobării Consiliului Local Fălticeni, în şedinţa ordinară din luna martie, dar nu a primit un număr suficient de voturi.

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, a declarat, că  subiectul preluării acestei clădiri ar putea fi repus în discuţie după ce Asociaţia „My Promise” din Austria, care derulează în prezent, la Fălticeni, activităţi caritabile pentru copii proveniţi din sistemul de protecţie, s-a arătat interesată să colaboreze cu Primăria Fălticeni, şi cu alte instituţii şi oameni de afaceri, pentru organizarea unui centru social axat pe nevoile copiilor şi tinerilor defavorizaţi (educaţie after-school, pregătire profesională, etc), în acest imobil.

La invitaţia primarului Gheorghe Cătălin Coman, reprezentanţii Asociaţiei „My Promise” şi-au expus, miercuri intenţiile în cadrul unei întâlniri cu grupul consilierilor PNL, în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, prof. Alexandru Rădulescu.

coman intalnire primaria falticeni

Coman a explicat  că paşii care trebuie parcurşi până la realizarea unui eventual parteneriat cu asociaţia din Austria, implică preluarea clădirii, care se află în stare avansată de degradare, de la Consiliul Judeţean Suceava şi accesarea unei finanţări europene pentru lucrări de reabilitare şi modernizare.
„Am ţinut să avem această întâlnire şi cu consilierii PNL pentru că orice discuţie referitoare la intenţii pe care le-am avea legate de destinaţia acestei clădiri trebuie să aibă girul majorităţii Consiliului Local, inclusiv a consilierilor PNL. Anterior, am avut o discuţie şi cu grupul consilierilor PSD şi avem susţinerea din partea lor pentru ceea ce intenţionăm să facem.

Avem experienţa unei şedinţe în care propunerea de preluare a clădirii fostului consulat nu a primit un număr suficient de voturi. Am rugat grupul de consilieri ca, în urma discuţiilor la care au luat parte, analizând intenţiile executivului legate de preluarea imobilului şi accesarea de finanţare externă pentru reabilitare, şi propunerea asociaţiei din Austria, să formuleze un punct de vedere care, în măsura în care va fi favorabil unui viitor proiect social la Fălticeni, ne va permite să revenim cu un proiect de hotărâre pentru preluarea imobilului de pe strada Sucevei. Sper să putem găsi înţelegere, şi să avem împreună un interes comun, acela de a realiza ceva care va veni în sprijinul fălticenenilor”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.