Patru oferte au fost depuse la Primărie pentru salubrizarea pe următorii 12 ani din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Contractul de salubrizare a municipiului Suceava pentru următorii 12 ani, în valoare de 20 de milioane de euro, este dorit de patru firme.

Timp de două ore, marți, 16 iunie, au putut fi depuse oferte pentru participarea la licitația de salubrizare, la Primăria municipiului Suceava, având în vedere că operatorul actual, asocierea dintre Florconstruct și Diasil, are contract temporar.

buncar tomberon

Potrivit primarului Ion Lungu, au depus oferte de participare la licitație firmele Urbana din Bistrița, Rosal București, Rossal Roman și asocierea dintre firmele sucevene Florconstruct și Diasil.

Procedura de licitație pentru salubrizarea din muncipiul Suceava era cât pe ce să nu mai aibă loc, având în vedere că la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a fost depusă o contestație a licitației, înainte ca aceasta să aibă loc.

Însă, problema a fost rezolvată, iar marți au putut fi depuse ofertele, care în următoarea perioadă vor fi analizate.

„S-au găsit niște agenți economici care să conteste licitația înainte de a avea loc. În cele din urmă Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins această contestație. Nu sunt jurist de profesie, nu-mi explic cum poți să contești o licitație care nu a avut loc, mai ales că de două luni aceste documente sunt în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), aprobate, trecute de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Este clar că sunt niște strategii a unor băieți deștepți, ca să nu spun altfel, care să împiedice licitația”, a declarat Ion Lungu, marți dimineața, înainte de depunerea ofertelor.

El a mai spus că se așteaptă ca această licitație să aibă o miză foarte mare întrucât contractul este pe o perioadă de 12 ani.

Conform proiectului, noul operator care va fi desemnat în urma licitației va trebui să amenajeze 145 de platforme subterane pentru gunoiul menajer, cu câte patru containere, în următorii doi ani.

De asemenea, câștigătorul licitației va trebui să pună la dispoziția tuturor proprietarilor de case din municipiu, în mod gratuit, câte două pubele de 120 de litri, una pentru deșeurile menajere și alta pentru deșeurile reciclabile, care vor fi înlocuite după șase ani. În prezent, în municipiul Suceava, sunt un număr de 5.215 case.

Ridicarea gunoiului se va realiza zilnic, între orele 6.00 și 16.00.

O altă prevedere din proiectul de salubrizare pe următorii 12 ani reprezintă obligativitatea operatorului de a construi în fiecare an câte un spațiu de joacă de 500 de metri pătrați.


Intră acum și în grupul de