Sucevean prins cu țigări de contrabandă, după ce polițiștii de frontieră de la Izvoarele Sucevei au tras trei focuri de armă. Alți doi contrabandiști au scăpat


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, a fost prins de polițiștii de frontieră de la Izvoarele Sucevei, după ce a fost văzut transportând mai multe colete voluminoase în care se aflau țigări de contrabandă.

contrabanda tigari colete (7)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în cursul zilei de duminică, 14 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei, pe timpul unei misiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, au observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interior colete voluminoase.

În acest caz, poliţiştii de frontieră i-au somat pe cei în cauză prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele şi s-au dispersat pe direcţii diferite.

„Dată fiind situaţia de fapt, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare fiind trase, conform prevederilor legale în vigoare, trei focuri de avertisment în plan vertical, reuşindu-se astfel, reţinerea unei persoane”, a menționat Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai spus că în respectiva zonă au fost descoperite cinci colete care conţineau ţigări, în urma inventarierii fiind găsite 5.990 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 59.900 lei.

Întreaga cantitate de țigări fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

 


Intră acum și în grupul de