Patronul unei firme sucevene, trimis în judecată după ce a luat peste 170.000 lei de la Shopping City Suceava pentru niște lucrări făcute doar pe hârtie


Intră acum și în grupul de

Patronul unei firme din Suceava a fost trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, după ce a adus un prejudiciu de peste 170.000 lei complexului comercial Shopping City Suceava.

semnatura acte

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe Constantin Jaucă, unicul asociat şi administrator al SC Ciso Consulting SRL, pentru săvârşirea infracţiunilor de „evaziune fiscală”, „înşelăciune” şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Bărbatul este acuzat de procurori că în perioada ianuarie – mai 2008, SC Ciso Consulting SRL a efectuat lucrări de construcţie şi amenajări a spaţiilor comerciale din incinta SC Shopping City Suceava SRL, lucrări pentru care inculpatul a emis facturi fiscale.

Astfel, el a încasat de la beneficiar suma de 160.338,28 lei, pe care nu a evidenţiat-o în contabilitate, aceasta având drept consecinţă sustragerea de la plata unui impozit pe profit în sumă de 30.541 lei şi a TVA, în sumă de 36.267 lei.

Totodată, bărbatul mai este acuzat că în perioada aprilie – mai 2008, în mod repetat a indus în eroare SC Shopping City Suceava SRL prezentând ca adevărată executarea unor lucrări de amenajare interioară şi exterioară, în scopul obţinerii pentru sine de foloase materiale injuste.

În acest fel, inculapatul a întocmit în fals un număr de trei facturi fiscale ce au fost achitate de beneficiarul lucrărilor, prejudiciul cauzat fiind de 172.089,90 lei.

Procurorii suceveni au arătat că în cauză nu s-au dispus măsuri asigurătorii întrucât din înscrisurile transmise de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava a rezultat că, la data de 29 iunie 2010, prin contractul de vânzare – cumpărare autentificat inculpatul a înstrăinat cota de ½ parte din imobilul din municipiul Suceava, iar la data de 30 decembrie 2009 a înstrăinat şi suprafaţa totală de 1650 mp teren, tot din municipiul Suceava.

„Prejudiciul cauzat prin săvârşirea faptei, apreciat de organele de cercetare penală în sumă totală de 172.089,90 lei, nu a fost recuperat. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 


Intră acum și în grupul de