Modificari in cadrul structurilor IJP Suceava


Intră acum și în grupul de

Seful IPJ Suceava, Nicusor Todirut a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca in cadrul reformei institutionale s-au identificat si redistribuit functiile neoperative catre sectorul sigurantei publice pentru eficientizarea acestui tronson de activitate.

„Am gasit un numar de 65 de posturi de agent pe care le-am redistribuit pe sectorul de siguranta publica in zona Suceava, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Falticeni, Radauti. Am distribuit functiile de agent de la investigarea fraudelor pe sectorul de siguranta publica”, a spus Todirut.

Alte 43 de posturi de agent din randul celor care erau la compartimentul de Politie a Pietei si la cel de protectie a magistratilor au fost redistribuite spre tronsonul sigurantei publice.

El a spus ca au fost cazuri in care s-a constatat ca unele aresturi ale politiilor municipale si orasenesti din judetul Suceava erau nefunctionale si s-a luat decizia desfiintarii lor.

Todirut a dat ca exemplu situatia inregistrata la Arestul Politiei municipale Campulung Moldovenesc unde anul trecut nu a fost decat un singur arestat, dar erau platiti opt agenti de politie, „ceea ce nu era nici logic, nici economic”.

Seful IPJ Suceava a precizat ca s-au desfiintat aresturile din Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Falticeni si Gura Humorului si au fost mentinute cele din Suceava si Radauti.

Totodata, Todirut a subliniat ca de la preluarea mandatului a monitorizat cu atentie timpul de reactie la un eveniment semnalat prin apelul la Serviciul 112.

„Monitorizez zilnic timpii de reactie la ceea ce se transmite prin serviciul 112, sunt cam 7-8 apeluri, timpii de reactie sunt incadrati in 15 minute. Se merge cu echipajul care este cel mai aproape de locul comiterii faptei. In functie de natura evenimentului vin si celelalte echipe operative,”a spus Todirut.

El a mai spus ca in cadrul serviciului de investigatii criminale a fost infiintat un compartiment pentru prevenirea si combaterea infractiunilor comise de cetatenii romani in strainatate care va avea in atentie identificarea acestora si monitorizarea bunurilor aduse de acestia in Romania, inclusiv a spalarii banilor, pentru a putea fi trasi la raspundere in tarile in care au comis infractiuni, precum si pentru recuperarea prejudiciilor.

Seful IPJ Suceava a subliniat ca pe linia combaterii coruptiei interne se continua aplicarea testelor de fidelitate si integritate cadrelor de politie, teste care au fost declansate dupa instalarea sa in functia de inspector sef.

„Mai avem in pregatire si alte teste care se dau in baza unor informatii punctuale si se refera la simularea unor activitati in strada si fata de care asteptam feed-back-ul agentului nostru sa vedem daca se comporta in baremurile legale sau nu. Deja avem un cadru sanctionat in urma unui test de acest gen. Este vorba de comisarul sef Ioan Maximiuc, seful Arestului IPJ Suceava”, a spus.

El a precizat ca Maximiuc a predat un pachet la arest fara a respecta metodologiile prevazute in aceste cazuri si s-a luat masura destituirii din functia de sef al Arestului IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de