Liderul PMP Suceava consideră că trebuie stopat programul „Rabla pentru politicieni” pentru că aceleaşi persoane vor din nou funcţii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a făcut, marţi, un apel către suceveni, către cei din organizaţii neguvernamentale, către mediul universitar şi sindical, dar şi tinerilor care să adopte o atitudine militantă care presupune o implicare directă în politica locală.

El a spus că nu este neapărat că aceste persoane să se înscrie în partide, dar că este vremea să se implice astfel încât să fie stopată reciclarea politicienilor care de 25 de ani nu se schimbă.

Corneliu Popovici (5)

„Programul „Rabla pentru politicieni” trebuie stopat. Avem aceiaşi oameni învechiţi de  25 de ani, care s-au tot rotit şi tot ei conduc azi judeţul”, a spus Popovici.

El a arătat că este agitaţie în partide, dar se poate observa că aceiaşi politicieni  se aşează tot aceiaşi în alte scaune.

„Le convine de minune programul asta. Parlamentarii vor primari, primarii vor parlamentari. Tot ei acolo. Alesul neamului nu mai e alesul neamului pentru că a uitat de el. E timpul unei reforme masive a clasei politice şi doar cetăţenii o pot face”, a conchis Corneliu Popovici.

Preşedintele PMP Suceava a criticat şi faptul că parlamentarii şi-au votat pensii speciale şi a remarcat că nici un parlamentar sucevean nu a spus că renunţă la acest privilegiu.

El a remarcat că pentru cei 18 parlamentari suceveni efortul lunar pentru plata pensiilor speciale va fi de 42.000 de lei, jumătate dintre ei fiind la primul mandat.

Popovici a cerut parlamentarilor suceveni să-şi doneze pensiile speciale unor olimpici şi a spus că PMP va plăti taxele notariale pentru această donaţie.

Totodată, liderul PMP Suceava consideră că poate fi o situaţie de incompatibilitate ca parlamentarii să-şi voteze privilegii în timp ce aleşii locali sunt consideraţi de ANI în situaţii de incompatibilitate dacă sunt membri în societăţi de interes local.

„Vom propune parlamentarilor noştri modificarea statutului aleşilor pentru că nu e normal ca un parlamentar să îşi poată aproba un venit care să şi-l bage în buzunar pentru ca aşa vreau eu”, a spus Popovici.


Intră acum și în grupul de