SUA va pre-poziţiona tancuri, artilerie şi alte echipamente în estul Europei, inclusiv în România


Intră acum și în grupul de

Secretarul Apărării al Statelor Unite,  Ash Carter, a anunţat, marţi la Tallinn, că  Bulgaria, România, Polonia şi ţările baltice au acceptat să găzduiască tancuri, artilerie şi alte echipamente militare americane, potrivit  agenţiei Reuters

Astfel, Ash Carter a anunţat că Statele Unite vor pre-poziţiona tancuri, artileri şi alte echipamente militare în estul şi centrul Europei, dând astfel asigurări aliaţilor din cadrul NATO neliniştiţi din cauza intervenţiei Rusiei în Ucraina.

 

El a precizat că  Estonia, Lituania şi Letonia, împreună cu Bulgaria, România şi Polonia au acceptat să găzduiască elemente ale acestui echipament, dar că o parte din echipamentele militare vor fi amplasate în Germania.

 

O fişă de informare furnizată de armata americană afirmă că pre-poziţionarea SUA va include aproximativ 250 de tancuri, vehicule de luptă Bradley şi mortiere.

 

Echipamentul care va fi staţionat temporar în fiecare ţară va fi suficient pentru a deservi o companie, respectiv 150 de militari, sau un batalion, respectiv aproximativ 750 de soldaţi. Mare parte se află deja în Europa, au declarat oficialii.

 

Nechifor, Lungu, Dontu Flutur Balan Baisanu defilare SRI ISU Armata Tab (153)

Recent oficiai ruşi declarau că staţionarea de tancuri şi armament greu în statele NATO de la graniţa cu Rusia a fi cel mai agresiv act al Statelor Unite de la sfârşitul Războiului Rece.

 

Mai mult, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că Rusia îşi va suplimenta arsenalul nuclear cu 40 de rachete balistice intercontinentale în acest an. Carter a condamnat „retorica dezlănţuită” a Rusiei privind armamentul nuclear.

 


Intră acum și în grupul de