Prefectul Harasim a decis să prelungească suspendarea din funcţie a primarului Olărean care a scăpat de arest


Intră acum și în grupul de

După ce săptămâna trecută, Curtea de Apel Cluj a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în cazul primarului suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, acesta a declarat, joi, că aşteaptă ca prefectul de Suceava să emită ordinul prin care i se ridică suspendarea de a exercita funcţia de primar.

Potrivit lui Olărean, prin măsura de control judiciar nu i se interzice să-şi exercite funcţia de primar.

aurel olarean

Pe de altă parte, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat, joi, că el a reiterat ordinul de suspendare din funcţie a lui Aurel Olărean arătând că şi în condiţiile de control judiciar, acesta nu are voie să intre în contact cu angajaţii Primăriei.

„Nu poate să primească documente pentru că nu are voie să intre în Primărie şi să aibă contact cu angajaţii”, a spus Harasim.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a explicat că deşi prin măsura controlului judiciar nu se interzice lui Olărean să-şi exercite funcţia de primar, a luat această decizie pentru a nu-l face să încalce măsurile dispuse prin controlul judiciar.

 

„Dacă el contestă în instanţă măsura mea o poate desfiinţa. În continuare e suspendat. Dacă el contestă şi instanţa spune că nu am dreptate, eu îmi cer scuze”, a spus Harasim.

Harasim (2)

Amintim că primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost arestat în luna septembrie 2014 pentru fapte de corupţie, el fiind apoi suspendat din funcţie prin ordin al prefectului de Suceava.

El a fost trimis în judecată în octombrie 2014 şi a rămas în arest preventiv până la începutul lunii mai, când a fost plasat în arest la domiciliu. Săptămâna trecută, instanţa din Cluj a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar, iar decizia a rămas definitivă nefiind contestată de DNA.

Funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a fost deţinută, până în martie 2015, de un viceprimar cu atribuţii de primar, dar după ce Consiliul Local Rădăuţi a fost dizolvat de Curtea de Apel Suceava, conducerea primăriei a fost asigurată, cu atribuţii limitate, de secretarul interimar care în 27 aprilie şi-a încetat mandatul.

Pentru ca municipiul Rădăuţi să aibă o conducere, Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care se poate ca prefectul să numească, temporar, un secretar al localităţii.

În prezent, secretarul municipiului Rădăuţi este  Marinică Sofroni, care a fost secretar al comunei Frătăuţii Noi, acesta având doar atribuţii limitate, de gestionare a treburilor curente ale Primăriei.

În continuare, în lipsa primarului, în municipiul Rădăuţi nu se pot emite autorizaţii de construire, sau să fie emise ordine de începere a lucrărilor unor investiţii publice locale.

 

 


Intră acum și în grupul de