Preşedintele CJ Suceava: „Ora exactă în zootehnie va fi dată la Dorna Candrenilor”


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava Catalin Nechifor:

Catalin Nechifor

„Pentru ca stiam ca se va intampla ruperea cotei de lapte pentru Romania am discutat cu parteneri externi si ca urmare a vizitei de acolo, s-a nascut ideea unui model austriac de succes. Credem ca avand in spate un istoric comun cu ei, nu ar fi dificil sa replicam sistemul de acolo la nivel de Suceava. Am ales pentru asta Dorna Candreni pentru ca se pliaza pe conditiile necesare.

Va avea loc un targ international acolo si credem ca ora exacta in zootehnie va fi data la Dorna Candreni. Va fi un fenomen destul de amplu si vor fi prezente foarte multe firme si multi producatori in dorinta de a incerca sa reconfiguram zona de zootehnie, nu doar pe lapte, ci pe una mixta sau eminamente pentru carne.

Industria lemnului e complicata, turismul e dezvoltat, dar nu putem crede ca va exista la fiecare gospodarie cate o zona de cazare. Singura zona cu potential de crestere e zootehnia. Speram ca prin acest prin targ sa dam un semnal catre crescatorii de animale pentru schimbarea pentru carne. In Austria, am vazut ca modelul functioneaza. Chiar daca va fi greu la inceput, vedem ca exista interes si credem ca va fi un succes.

Suntem in pregatiri pentru ca in perioada iulie-septembrie,  se intampla in Suceava foarte multe evenimente. Pregatim si ceva participari din exterior.

Târgul Bucovinei de la Mamaia, editia a 2-a, a fost un succes. Avem in pregatire Targul mesterilor populari, iar in august Festivalul Medieval si Bucovina Rock Castle. La final de august, vor avea loc si show-ul aviatic precum si Festivalul „Comorile Muntelui” pe Rarău.

Suceava are o retea foarte mare de drumuri judetene si o parte e nemodernizata, iar nevoia de bani e extrem de mare, dar daca rectificarea va fi pozitiva, vom incerca sa mai cream cateva axe de transport importante. Ne gandim la Rarau pentru ca e impresionant ce se intampla in week-end-uri acolo. Ne gandim sa punem in valoare aeroportul si sa gasim formule pentru a crea culoare de acces mai rapide catre aeroport.

Trebuie sa gandim mai profund in viitor. Speram ca din exercitiul financiar prin POR sa existe economii si cea mai importanta axa rutiera este drumul judetean care face legatura intre Frasin si Holda si care leaga Valea Bistritei si cea a Moldovei. Din calculele facute, fara studii realizate, ne arata o valoare de investitie nu foarte mare. E un drum betonat realizat in anii 70. Acum se transporta 40 tone de lemne, pe acolo, odata. Am identificat un sistem de geogrila peste care se toarna asfalt.

DJ Ilişeşti-Ciprian Porumbescu a fost recepţionat şi în scurt timp, de la 1 iulie, incepem turnarea unui covor asfaltic pe la Costana.

Nechifor nu comenteaza ce zice Dragnea referitor la o posibila iesire de la Guvernare a PSD.”


Intră acum și în grupul de