ANAF trebuie sa recupereze ajutoarele de stat acordate ilegal in ultimii ani


Intră acum și în grupul de

Membrii comitetului au ajuns la concluzia ca, de la inceputul anului 2005, nu s-au mai produs incalcari ale legislatiei in domeniul concurentei, dar trebuie actionat cu rapiditate pentru a rezolva problemele preluate din trecut. O prioritate in perioada urmatoare va fi recuperarea ajutoarelor de stat acordate ilegal in ultimii ani. ANAF urmeaza sa fie abilitata de Ministrul Finantelor sa recupereze ajutoarele de stat acordate ilegal.

Premierul Tariceanu a solicitat participantilor la sedinta sa ia fiecare problema legata de concurenta si sa o rezolve punctual. „Nu accept ca o problema sa fie plimbata de la o institutie la alta, sau de la un minister la altul si sa nu fie rezolvata. Daca exista niste chestiuni in care este nevoie ca mai multe ministere sa coopereze, va rog sa va asezati la masa, fata in fata si sa luati o decizie impreuna. Respectarea angajamentelor legate de concurenta este o prioritate. Nu este timp de tergiversari sau de nepasare”, a subliniat seful Executivului.

Primul-ministru a dispus constituirea unui Departament pentru Ajutoarele de Stat in cadrul Ministerului Agriculturii. Personalul care va lucra in acest departament va beneficia de pregatire de specialitate, in colaborare cu partenerii europeni. Scopul Departamentului va fi sa urmareasca respectarea prevederilor europene in domeniul ajutoarelor de stat in domeniul agricol, in conditiile in care aceasta chestiune nu intra in zona de actiune a Consiliului Concurentei.


Intră acum și în grupul de