Festivalul-concurs „Silvestru Lungoci” de la Horodnic de Jos şi-a desemnat câştigătorii


Intră acum și în grupul de

Festivalul – concurs interjudeţean de interpretare a folclorului muzical – instrumente aerofone „Silvestru Lungoci”care a avut loc, duminică, 28 iunie a.c., la Horodnic de Jos, a reunit 25 de concurenţi, din localităţile: Suceava, Milișăuți, Stulpicani, Câmpulung Moldovenesc, Costișa, Cândești – Botoșani, se arată într-un comunicat al Centrului Cultural „Bucovina”.

Evenimentul, care a ajuns la a XXI-a ediţie, s-a desfăşurat la Căminul Cultural din localitate, pe trei secţiuni: poliinstrumentişti – copii şi maturi, monoinstrumentişti – copii şi maturi şi grupuri aerofone – copii şi maturi.

Juriul ediţiei din acest an, alcătuit din prof. Oana Maria Botezat, consultant artistic la CCPCT, prof.Constantin Irimia, consultant artistic la CCPCT, prof. Petre Horvat, consultant artistic la CCPCT din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”, a premiat, pe secțiuni, următorii concurenți:

Secțiunea I:

  • poliinstrumentiști – copii – Premiul I – Alexandru Cozaciuc din Suceava
  • poliinstrumentiști – maturi – Premiul I – Toader Zancu din Stulpicani

Secțiunea a II-a:   

  •  monoinstrumentiști – copii

Premiul I – Teodora Grosu din Câmpulung Moldovenesc

Premiul II – Laurențiu Roznovan din Costîna

  • monoinstrumentiști – maturi

Premiul I – Romeo Grosu din Câmpulung Moldovenesc

Premiul I – Vasile Marocico din Ulma

Premiul II – Roba Carmen din Suceava

Premiul II – Petru Moțoc din Milișăuți

Premiul III – Valentin Iavorenciuc din Cândești, Botoșani

Premiul III – Claudiu Zugun din Cândești, Botoșani

Secțiunea a III-a:

  • grupuri instrumentale –Premiul I – Grupul „Florile Bucovinei” din Cândești, Botoșani.

„Festivalul îl omagiază pe marele artist instrumentist Silvestru Lungoci, dar și tradiția folclorului muzical din Bucovina, promovând autenticul din vatra folclorică a Rădăuților. Este singurul festival din județul Suceava care vizează atât instrumentele aerofone tradiționale (fluieraș, fluier mare, cimpoi, caval, nai, tilincă, etc.), cât și instrumentele aerofone moderne (clarinet, trompetă)”, mai precizează sursa citată.

Evenimentul a fost organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava, Centrului Cultural “Bucovina”, Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, a Primăriei şi  Căminului Cultural Horodnic de Jos.


Intră acum și în grupul de