Ion Lungu este optimist că până la 1 august va fi aleasă firma care se va ocupa de transportul și distribuția agentului termic


Intră acum și în grupul de

Cea de-a doua etapă a licitației pentru desemnarea operatorului de transport și distribuție a agentului termic din municipiul Suceava, care a avut loc luni, a fost anulată din cauză că nu au fost trei oferte eligibile. Cu toate acestea, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a arătat optimist că până la 1 august va fi aleasă o firmă care să se ocupe de transport și distribuție.

ion lungu (1)

„Din păcate una dintre oferte a fost descalificată, deci nu sunt trei oferte eligibile. În concluzie, legea este destul de imperativă, spune că în măsura în care nu se adjudecă în cele două etape se trece în faza de negociere”, a declarat Ion Lungu.

El a mai spus marți, la o zi după eșecul licitației pentru transportul și distribuția agentului termic, că va chema la negocieri firmele Transagent, Veolia Energie SA Iași, dar și Thermonet SRL, însă fără Servicii Comunale Rădăuți.

Lungu a menționat că speră să înceapă negocierile în jurul datei de 15 iulie, iar până cel târziu la data de 1 august să fie desemnat operatorul.

„Eu rămân optimist că până la 1 august vom avea un operator în așa fel încât să putem face o strategie pentru a asigura apa caldă și, cel mai important, căldura pentru iarna viitoare”, a precizat Ion Lungu.

Amintim că trei firme şi-au prezentat, luni, ofertele la cea de-a doua etapă a licitaţiei pentru desemnarea operatorului de transport şi distribuţie a agentului termic în municipiul Suceava. Este vorba despre Transagent, firmă nouă înfiinţată de Consiliul local Suceava, Thermonet SRL şi Veolia Energie SA Iaşi.

Licitația a fost anulată în condiţiile în care firma Thermonet a venit în asociere cu Servicii Comunale Rădăuţi care are licenţă de operare clasa a treia, deşi în caietul de sarcini se menţiona că sunt acceptate ofertele cu licenţă clasa a doua.

Licitaţia pentru desemnarea operatorului de transport şi distribuţie a agentului termice se organizează pe o procedură specială, care prevede că dacă la primul termen nu se prezintă trei oferte eligibile procedura se reia în maximum 60 de zile, iar dacă nici la cel de-al doilea termen nu se înregistrează trei oferte eligibile, există posibilitatea adjudecării prin negociere directă cu o firmă care a depus ofertă la unul din primele două termene.

La prima etapă a licitaţiei pentru desemnarea operatorului de transport şi distribuţie a agentului termic din 16 aprilie s-au prezentat Termica SA, societate a Consiliului local Suceava aflată în insolvenţă şi firma Thermonet SRL, dar era nevoie de minim trei oferte pentru validarea licitaţiei.


Intră acum și în grupul de