Tribunalul Suceava a decis: Societatea de termoficare Termica SA Suceava a intrat oficial în faliment


Intră acum și în grupul de

Societatea de termoficare a Sucevei, Termica SA, a intrat oficial în faliment, în urma deciziei date,  marţi, de Tribunalul Suceava.

Potrivit deciziei, Tribunalul Suceava dispune intrarea în faliment a debitorului Termica SA Suceava şi a desemnat ca lichidator judiciar provizoriu consorţiul format din practicienii în insolvenţă MGA INSOLVENCY SPRL Suceava şi Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL, cu un onorariu provizoriu de 1000 lei pentru fiecare practician.

Totodată, Tribunalul dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului şi fixează termen maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, în termen de zece zile de la notificare.

protest termica 4

 Termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii a fost fixat la 20 august 2015, în timp ce  31 august 2015 este termen limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor, iar 14 septembrie termenul pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii.

Tribunalul a mai dispus sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare şi a fixat ca termen pentru continuarea procedurii la 20 octombrie 2015.

Decizia Tribunalului Suceava este executorie, dar poate fi atacată cu apel.

Societatea Termica SA Suceava, care a asigurat până în noiembrie 2013 agentul termic în sistemul centralizat din municipiu, iar acum asigură transportul şi distribuţia energiei termice, este în insolvenţă de la jumătatea lunii iunie a anului 2013, iar de la începutul anului 2015 Curtea de Apel Iaşi şi apoi Curtea de Apel Suceava au decis anularea programului de reorganizare.

Datoriile totale ale Termica SA se ridicau la data declanşării insolvenţei la 45,9 milioane de lei, din care cea mai mare parte, 26 de milioane de lei, către furnizorul de cărbune Unicom Holding, dar acestea s-au dublat.

Populaţia municipiului Suceava beneficiază de agent termic, în sistem centralizat, din luna noiembrie 2013 de la noua centrală de cogenerare pe bază de biomasă, o investiţie a firmei Bioenergy Suceava SRL, având ca acţionar firma Adrem Invest.

Autorităţile sucevene au declanşat procedura pentru desemnarea unui nou operator de transport şi distribuţie a agentului termic, iar Consiliul Local Suceava a înfiinţat o nouă societate comercială, Transagent, cu acest obiect de activitate.


Intră acum și în grupul de