La Aeroportul Suceava mai e de turnat un strat de asfalt la pistă. Nechifor începe deja negocierile cu firmele care vor opera curse externe


Intră acum și în grupul de

Lucrările de modernizare la Aeroportul Suceava sunt în grafic, a declarat, marţi, şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, care a arătat că se află în negocieri avansate cu un operator low-cost care să opereze curse de pe Suceava în afara României.

Preşedintele CJ Suceava a  spus într-o conferinţă de presă, că la pista elastică s-a turnat penultimul strat, care este şi cel mai important, şi a anunţat că săptămâna viitoare va avea la Ministerul Fondurilor Europene o întrevedere cu conducerea ministerului urmând să fie purtată o discuţie tehnică legată de finanţarea şi derularea în bune condiţii a acestui proiect cu finanţare europeană.

aeroport basisanu nechifor mariuta sorescu miron (18)

Totodată, Nechifor a mai anunţat că, în cursul lunii iulie, o delegaţie a CJ Suceava va merge în Spania pentru discuţii cu operatori aerieni cărora li se va prezenta o ofertă complexă, atât pentru  turism, pentru pasageri care provin dintre românii care lucrează în diaspora, dar şi pentru turism de afaceri în Bucovina, precizând că Bucovina va trebui să devină atractivă economic şi în zona ucraineană.

Nechifor a menţionat că pentru misiunea în Spania a avut discuţii prealabile cu consulul României la Barcelona, cu agenţii de turism şi cu operatori de zbor.

Aeroportul Suceava va fi dat în folosinţă în data de 25 octombrie cu toate echipamentele montate, a anunţat la mijlocul lunii iunie firma care execută lucrarea, Tehnic Asist Botoşani, care acuză întârzieri din cauza „finanţării şchioape” care generează depăşirea constantă a disponibilului de 22 de milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat însă că firma constructoare va trebui să încheie lucrările la data de 31 iulie, potrivit contractului, urmând ca apoi să se finalizeze instalarea tuturor echipamentelor.

El a explicat că Romatsa a început montarea echipamentelor şi că s-a montat sistemul de navigaţie omnidirecţional, VOR, şi că a fost devansată data de instalare a sistemului de asistare la aterizare, ILS.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate cu o investiţie de 105 milioane de lei, din fonduri europene.

Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.


Intră acum și în grupul de